Putin’den dolar yorumu.. ABD, kendini besleyen eli ısırıyor, bindiği dalı kesiyor

0

Direkt Hat programında halkın sorularını cevaplayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de uzun vadeli askeri bir altyapı inşa etmediklerini söyledi. Gerekmesi halinde Rus güçlerinin Suriye’den hızlıca ayrılabileceğini belirten Putin, yakında Rusya’da geliştirilen yeni ultra modern silahların duyurusunu da yapacağını açıkladı.

Sputnik’in aktardığına göre Putin, “Bir kişi her şeyin üstesinden tek başına gelemez.” dedi. Rusya’nın, Donald Trump’ın göreve gelmesi ile sonuçlanan 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkinse Putin, “Bu tamamen saçmalık. Bir şakadan başka bir şey değil.” ifadelerini kullandı.

Rusya lideri ayrıca, ABD’nin, dolarla yapılan işlemlere yönelik sınırlamalarını da eleştirdi. Dolardan ‘şu anda evrensel olan tek para birimi’ olarak bahseden Putin, ABD’nin dolarla yapılan işlemlere sınırlama getirmesi halinde kendi para birimine olan güveni zedeleyeceği uyarısında bulundu. Putin, “ABD, kendini besleyen eli ısırıyor, bindiği dalı kesiyor” diye ekledi.

Rusya lideri, mart ayında İngiltere’de zehirlenen eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya’ya ilişkin soruları da yanıtladı. Putin, Skripallerin İngiliz hükümetinin iddia ettiği gibi askeri düzeyde bir sinir gazı ile zehirlenmediğini söyledi. Rus lider, Londra’nın söylediği türden bir sinir gazı kullanılmış olması halinde Skripal ve kızı Yuliya’nın hayatta kalmasının mümkün olmadığını ekledi.

Putin ayrıca, Rus diplomatın Yuliya’ya ulaşmasına izin verilmesini ve zehirlenme vakasına ilişkin soruşturmada Rusya’nın da yer almak istediğini vurguladı. Rus istihbaratında çalışırken İngiliz istihbaratına bilgi satan Skripal ve kızı Yuliya, hastaneden taburcu edilmelerinden beri İngiltere’de bilinmeyen bir yerde tutuluyor.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz