Suruç’taki olayla ilgili 3 kişi hakkında yakalama kararı..

0

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Suruç’taki olayın büyüklüğü ve terör boyutunun olup olmadığını araştırmak üzere 3 Cumhuriyet Savcısının daha görevlendirildiğini söyledi.

Olayın bütün ayrıntıları belli olmadığı için gözaltına alınan da olmadığını belirten Doğan, 3 kişiyle ilgili yakalama talimatı bulunduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise şunları söyledi:

“Bir yandan ‘Demokrasi’, bir yandan ‘İnsan hakları’ diyecek bu alçaklar, öte yandan da demokratik bir mücadeleye şiddeti ve kanı bulaştıracaklar. Ortalığı velveleye verip, korkuyla, baskıyla, tehditle, kanla, şiddetle, ölümle kendilerine ikbal devşirecekler. Buradan tekrar tekrar ifade ediyorum. Türkiye’de tehditle, şiddetle, baskıyla, korkuyla, ölümle ikbal ve istikbal devşirme dönemi kapanmıştır. Kimse muvaffak olamayacaktır. Bu saldırıyı gerçekleştirenler, buna katılanlar, bunun hesabını mutlaka vereceklerdir. Tez zamanda yakalanacaklarına, yargıya teslim edileceklerine yürekten inanıyorum.

Onların arkasında PKK terör örgütünün bulunduğu ve bunların da PKK terör örgütünün maşası olduğu çok net. Onun için de her yerde biz olmaya devam edeceğiz. Terörü de yok etmeye, teröristleri de yok etmeye, milletimizin özgür bir ortamda seçim yapması için her türlü gayreti, çabayı ortaya koymaya devam edeceğiz. Baskıyla, tehditle, öldürmekle, şiddetle netice alınmasının mümkün olmadığını hem terör örgütü öğrenecek, onlara da öğreteceğiz. Hem de bundan medet umanlar öğrenecektir. Onlara da biz bunu Allah’ın izniyle öğreteceğiz.”

Yaşananlar çok vahimdir; yurttaşlarımız provokasyonlara gelmemeli

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş da twitter hesabından şunları yazdı: “Suruç’ta yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaşananlar çok vahimdir. Etkili bir soruşturmayla, gerçekler mutlaka açığa çıkarılmalıdır. Yurttaşlarımız provokasyonlara gelmemeli, serinkanlılıklarını korumalıdır. Seçimlere baskı, şiddet ve kan bulaştırmaya çalışanların heveslerini kursaklarında bırakmalısınız. Hiçbir şey, insan canından daha kıymetli olamaz.”

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Bitlis Ahlat’ta şöyle konuştu: “Bir seçime gidiyoruz. Bu seçimin Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Bu seçim, iktidar partisinin kullandığı dil nedeniyle savaş olarak nitelendiriyor, insanlar tarafından. Altı üstü bir seçim halbuki! Bu kötü dilin Türkiye’yi terk etmesi gerekiyor. Suruç’ta nedenini bilemediğimiz bir olay gerçekleşti. Ölenlerin yakınlarına Allah’tan sabır diliyorum. AKP’lilere de baş sağlığı diliyorum. Buradan Suruç’a diyorum ki, Allah aşkına provakasyona gelmeyin. Bu ülkeden başka gidecek yerimiz yok. Ne olur sakin olun. Devleti yönetenlerin olaya müdahale etmesi gerekiyor, tansiyonu düşürmemiz gerekiyor.”

Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştı.

 

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz