Meral Akşener: Türk İslam Kültürü’ne uymayan ne kadar öküzlük varsa yapılıyor

0

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Erzurum İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu.

“Standlarımıza saldırılar, kadına saldırmalar. Türk İslam Kültürü’ne uymayan ne kadar öküzlük varsa yapılıyor.” diyen Akşener, şunları söyledi:

“Ben Meral Akşener olarak bunlara, bunu yedirirdim ama demokrasi içinde halledeceğiz. Başbakan dedi ki ‘Cumhur İttifakı’ hariç, oy kullanan haindir. Bunları onlara yedireceğiz. 16 yılda 2 trilyon dolar vergi topladılar, sizden. Erzurumluların cebine bir kuruş girmedi. Erzurum’un en büyük problemi genç işsizliği ve göç.

TİKA’yı inceleyeceğim dedim. Bir baktık ki 8 milyar dolar yani 37 milyar lira TİKA’nın harcadığı para bir yılda. Ne yapmış biliyor musunuz? Kolombiya’ya okul yapmış. Ekvator’da göl temizlemiş. Mali diye bir ülke var; onun meclisini yenilemiş. Yapmış babam yapmış. Bunların ne kadar tuttuğu belli değil, Sayıştay raporu yok.

Erzurum eşittir, hayvancılık. Ben Türk tarımının cehalet yüzünden bitirildiğini düşünüyordum. Ama Türk tarımı bilinçli bir şekilde bitirilmiş. Gayrı Safi Milli Hasıla’da tarımın yeri düşmüş. Çünkü samanla, inek aynı anda ithal edilmeye başlanmış. Biz tarımda kendi kendimize yeten bir ülkeyken, tarım ürünü ithal edip, milyonlarca insanın aç bırakıldığı bir ülke olduk. Bunun adı ihanettir. Sayın Erdoğan’ın yaptığı, tarımı bitirmektir. Tarımla ilgili yıllar sonra planlar yapan bir tek İYİ Parti’dir. Erzurum’da adaylarımıza propaganda için müsaade edilmedi. Zaten eşit şartlarda yarışmıyoruz.

Amerika’ya, Osmanlı tokadı atacaklardı, Tillerson geldi; 13 tane şeker fabrikasını sattı. Neymiş? Fabrikalar zarar ediyormuş. Şeker fabrikalarının ettiği zarar, sarayın 10 günlük masrafı.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz