Nurettin Canikli’den bedelli askerlik açıklaması.. Bütün çalışmaları yaptık, biz hazırız

0

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bedelli askerlikle ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimden sonra bu çerçevede talimatını vereceğini ve ona göre de gereğinin yapılacağını belirten Canikli, Yeni Şafak’ın sosyal medyadan yaptığı canlı yayında şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), büyük oranda profesyonel orduya geçti. Yükümlü olarak askere gidenler, çatışma alanına, ön hatta gitmiyor, geri hizmetlerde görev yapıyor. Bunun bir tane bile istisnası yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra biz bakanlık olarak gerekli bütün çalışmaları yaptık. Şu anda biz hazırız, bütün alternatiflerimizle hazırız.

Aşağı yukarı 4 veya 5 seçenek var. Yaş var, ücret var, ücretin kullanma yerleri var, başka birtakım teknik ayrıntılar var, onları farklı formatlarda hazırladık. Hepsinde ortak, hiçbir askerlik hizmetinde bulunmayacaklar, gitmeyecekler. Sayın Cumhurbaşkanımız seçimden sonra bu çerçevede talimatını verecek, ona göre de gereği yapılacak. Aralık 2014’te çıkan bedelli yasasında yaş 26, ücret 18 bin liraydı. Başvuranların sayısı ise 203 bindi. Bir önceki 2011’in Aralık ayında çıkmıştı. Orada ücret 30 bin lira, yaş 27 idi, faydalanan 70 bindi. Yükümlülüğü kaldırmayacağız, yükümlü sistem devam edecek, bunu kaldırmayacağız kesinlikle.

ABD’nin verdiği füzeler bozuk çıktı

Uçaktan atılan 110 km menzilli akıllı füzeler var. Bunların hepsini yapıyoruz. Delici özelliği olan bir mühimmat var. Çalışmalarına başlamıştık ama Zeytin Dalı’na yetişmeyebilir diye ABD’ye sipariş verdik. Parasını gönderdik, operasyon devam ederken gelmesi gerekiyordu. Operasyon bittikten sonra geldi ve bozuk çıktı. Dediler ki kusura bakmayın. O arada operasyon bitmeden biz yaptık. Dışarıdan silah almadan her operasyonu yapabiliriz. Biz şu anda dışarıdan hiçbir silah ve mühimmat yardımı almadan sınır ötesindeki operasyonları yürütme kabiliyetine sahibiz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz