Erdoğan’dan F-35 açıklaması.. Trump’ın tavrını bekliyoruz

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT-1, TRT Haber ve TRT World ortak yayınında konuştu. Amerika’nın F-35 uçaklarıyla ilgili kararını değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Türkiye, savunma sanayisindeki ihtiyacını karşılamada yüzde 20’den yüzde 65’e yükseldi. Bunların en önemlisi de bir İHA’lar, iki SİHA’lar, üç kısa süre sonra havada göreceğimiz Akıncı. Biz bunlar için, göreve geldiğimizde ben o zaman Bush’a rica ederdim, bize insansız hava aracı. ‘Hay hay’ derdi. Sonra ‘Kongre müsaade etmedi’ derdi. Bu, Obama döneminde de böyle oldu. Sayın Trump, ‘Bizim kaliteli silahlarımız var’ diyor, ‘şu var’ diyor, ‘bu var’ diyor. ‘Tamam, ver o zaman’ diyoruz. ‘Ver’ dediğimiz zaman da bu sefer, ‘Kongre müsaade etmedi’.

En son ne çıktı? F-35 olayı çıktı. F-35’e bizi sokan sizsiniz. Şu ana kadar da 800 milyon dolar ödeme yapmışız. Neyi konuşuyorlar? Senato müsaade etmeyecek anlamına gelen bir yazı senatodan çıkmış. Tabi burada Trump’ın tavrını bekliyoruz, bu ayrı mesele. Bu arada da bu F-35’lerden bir tanesinin devir teslimini perşembe günü yaptılar. Temennim odur ki burada bir yanlışa, gaflete düşmezler.

Şunu bilmeleri lazım, Türkiye artık eski Türkiye değil, o CHP’nin geçmişteki Türkiye’si değil. O Nuri Demirağ’ların, Allah rahmet etsin, uçak ürettiği dönemde CHP zihniyeti onların uçak fabrikasını kapattı ve orayı gaz ocağı fabrikası haline dönüştürdü. Türkiye o Türkiye değil. Biz şimdi evelallah nasıl Hürkuş’u ürettiysek daha ileri teknolojiyle savaş uçaklarımızı da üretir hale geleceğiz.

Bu Batı’yı çıldırtıyor, ‘Bu çılgın Türkler ne yapıyor’ diye.. Daha çok çıldıracaklar

Dünya artık bu konuda çok ciddi bir rekabetin içerisinde. Batı’da öyle havayolu firmaları var ki Türk Hava Yolları’nı (THY) çok yakın takipte izliyorlar. Destinasyon olarak şu anda THY dünyanın bir numarası. Bunu şu anda Batı firmaları yakalayamıyor. Şu anda filomuz da 400’e doğru yaklaşıyor uçak noktasında. THY, geniş gövdelilerde de çok ciddi alımlar ve kiralama yapıyor. THY’ye de böyle bir havalimanı yakışırdı. Bu havalimanında düşünebiliyor musunuz, 6 pist olacak. Burada toplam proje alana 76,5 milyon metrekare. Böyle bir yere bunu yaptık.

Bizim Atatürk Havalimanımız ise 12 milyon metrekareydi. Bu ne demektir, 5-5,5 kat burası daha büyük. Atatürk Havalimanına artık ihtiyacımız kalmayacak. Biz de ne dedik? Bunun üzerine adım atalım. Atatürk Havalimanını Millet Bahçesi yapalım. Çevresi olmak sıradan bir olay değil. Atatürk Havalimanını da inşallah Millet Bahçesi olarak dünyaya örnek proje yapıyoruz. Yani biz Central Park’ı geçeceğiz. Onun 3-4 katı büyüklüğünde bir yer. Zaten Hyde Park’la mukayese etmeye gerek yok, onun çok çok fevkinde.

Türkiye’nin ulaşım alt yapısında devrim yaptık. Marmaray’ı şu ana kadar 268 milyon yolcu kullandı. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan ve 29 Ekim’de hizmete girecek olan 3. havalimanında 100 bin kişi çalışacak. Bu Batı’yı çıldırtıyor, ‘Bu çılgın Türkler ne yapıyor’ diye. Daha çok çıldıracaklar.

CHP, bir defa bu darbe girişiminin adeta içindedir. Ana muhalefet partisinin gerek adayının gerekse genel başkanının kesinlikle darbeyle mücadele diye bir derdi yok. Darbenin faili FETÖ, bugün Batmaz’la ilgili bazı belgeler çıktı ortaya. Onlar hemen meydana dökülecek. Ben bugün bunu söylemiş olayım. Bu Kemal Batmaz’la ilgili belgeyle birlikte de bunlar ciddi manada köşeye sıkışmış olacaklar.

Batı ülkeleri gibi 30-35-40 katılım oranlarında seçim yaşamıyoruz. Bu bizim için demokratik katılım gücümüzün, ne kadar iyi konumda olduğunu gösteriyor. Hele şimdi bir yeni yönetim sistemini ilan edeceğimiz bu seçimde, ben bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmesini, sandıkta bu konuyla ilgili kararı belirlemede bir güç kaynağı olmasını istiyorum.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz