ABD Başkanı Trump: Putin ile iyi anlaştığımdan nefret ediyorlar

0

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarına devam ediyor. Twitter hesabından yazan Trump, şunları söyledi:

“İstihbarat servislerimizin üst düzey pek çok ismi, Helsinki’deki basın toplantısında gösterdiğim performansa bayıldı. Öncesindeki toplantıda Putin’le ben pek çok önemli konuyu ele aldık. İyi anlaştık ki bu da bir boks maçı görmek isteyen çok sayıda nefret dolu kişiyi rahatsız etti. Büyük sonuçlar yakında!

Brüksel’deki NATO toplantısı kabul edilmiş bir zafer iken, milyarlarca dolar daha üye ülkeler tarafından daha hızlı bir şekilde gündeme getirilirken, Rusya ile görüşme uzun vadede daha büyük bir başarı olabilir. Bu toplantıdan birçok olumlu şey çıkacak. Rusya, bizimle olan ilişkilerin çok iyi olduğu ve sürecin ilerlediği Kuzey Kore’ye yardım etmeyi kabul etti. Acele yok, yaptırımlar devam ediyor! Kuzey Kore için sürecin sonunda büyük faydalar ve heyecan verici bir gelecek!

Bazı insanlar Rusya Devlet Başkanı Putin ile iyi anlaştığımdan nefret ediyorlar. Savaşmaktan ziyade savaşa gitmek istiyorlar. Trump Derangement Sendromu denir!”

Pazartesi günü Helsinki’de Putin’le ortak basın toplantısında Trump, seçimlere Rusya’nın müdahale ettiği iddiası üzerinden yürütülen soruşturmanın ABD için bir felaket olduğunu, ABD ile Rusya’yı birbirinden uzaklaştırdığını, Rusya ile hiçbir gizli anlaşma yapmadığını, bunun böyle olduğunu aslında herkesin bildiğini söylemişti.

Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale etmediğini belirten Trump, ABD’ye dönüşte ise Rusya’nın seçimlere müdahale ettiğini söylemişti.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz