CHP’de olağanüstü kurultay talebi.. İmza sayısı 526

0

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay için toplanan imza sayısının 526 olduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise olağanüstü kurultay için yeterli imza varsa genel merkezin bunları teslim almaya ve gereğini yapmaya hazır olduğunu belirterek “En fazla 470 imzaya ulaşılacağını tahmin ediyorum. Herhangi bir şekilde kurultayın toplanacağına ihtimal vermiyorum.” dedi.

Delegelerin pazartesi günü noter kanalıyla başlattığı imza sürecini, 15 gün içerisinde 625’e ulaştırıp parti genel merkezine sunması gerekiyor.

Genel Başkan adayı olmayacağını belirten CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise twitter hesabından şunları yazdı:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim artık zorunluluktur. CHP’deki bu değişim Türkiye için umuttur. Rejimin değiştiği böyle bir dönemde CHP’de yeni bir yönetim anlayışı, yeni iş yapma biçimi, yeni siyaseti birlikte kurmalıyız, kuracağız. Ben de bu yeni siyaseti kurmak için her zamanki gibi savunageldiğim değerler ışığında mutlaka sorumluluk alacağım. Omuz omuza, sorumlulukta ortaklaşarak birlikte yürüyeceğiz. Önemli olan cümle budur. Ama sizin için bugün merak edilen cümleyi de açıkça kuralım:) Genel Başkan adayı olmayacağım.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz