İçişleri Bakanı Soylu’ya 181 bin 500 kişi ile ilgili pasaport tahdidini sordu..

0

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK’lı yakınlarının pasaportlarındaki tahdidin kaldırılmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basına yansıyan bir konuşmasında “Yakınlarının suçlarından dolayı pasaport alamayanların mağduriyeti giderilecek. Soruşturmalar belli bir aşamaya geldiği için 181 bin 500 kişi ile ilgili pasaport tahdidi mahsur bir durum yoksa birkaç gün içerisinde kalkacak.” dediğini aktaran Gergerlioğlu, şunları söyledi: “Bu konuşmanın üzerinden günler geçmesine karşın halen konuyla ilgili bir düzenleme yapılmamıştır. Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamadan sonra iki yüz bine yakın yurttaş bu düzenlemeyi beklemektedir. Bildiğiniz üzere Meriç Nehri üzerinde 19 Temmuz 2018 tarihinde anne ve üç evladının kaybolası şeklinde gerçekleşen elim kazanın sebeplerinden biri de yurt dışına gitmek isteyen yurttaşların pasaportlarındaki tahdidin kaldırılmamış olmasıdır.”

Ömer Faruk Gergerlioğlu, konuya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti:

Cumhurbaşkanın açıklamasının üzerinden bir haftadan fazla zaman geçmesine rağmen henüz bir düzenleme yapılmamasının sebebi nedir?

Konuyla ilgili tatmin edici bir açıklama bekleyen yurttaşlara İçişleri Bakanlığından ne zaman bilgilendirme yapılacaktır?

Hukukun temel kavramlarından olan masumiyet karinesi ve suçun şahsiliği göz önünde bulundurularak yurttaşların yaşadığı bu ve bunun gibi mağduriyetlerin giderilmesi için İçişleri Bakanlığının yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz