Yalova’da tuvalet için 193 bin TL.. İki ülke arasındaki ilişkilere katkı sunacak

0

Yalova’da, Dünya Tuvalet Birliği (WTA) hibesiyle 193 bin TL’ye tuvalet yapıldı. 41 metrekare olan tuvaletin içinde bay-bayan ve engelli olmak üzere üç kabin ve ayrıca bebek bakım odası yer alıyor.

Açılış töreninde konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, şunları söyledi: “Tuvalet şehirde siyaseten kullanılıyor ve eleştiri konusu yapılıyor. Bu doğru bir yaklaşım değildi. Eğer Güney Kore’deki kardeş şehrimiz Suwon’a gidip de orada bulunan tuvalet müzesini görselerdi böyle düşüncelerde olmayacaklarına inanıyorum. Bu umumi tuvaleti sevgili vatandaşlarımız gerektiği gibi eve verilmiş bir hediye gibi kullanırlar. Sonuçta Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve bizde ‘Temizlik imandan gelir’ diye bir sözümüz var. Bu sözü aklımıza getirerek bu tuvaleti kullanırız.”

WTA Genel Sekreteri Young Checl Kim ise 16 ülkede bu tür çalışmaları olduğunu kaydetti. Güney Kore İstanbul Başkonsolu Keewon Hong de açılan tuvaletin her iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sunacağına, bu projenin diğer belediyelere de örnek olacağına inandığını vurguladı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz