İYİ Parti’de istifa!..

0

İYİ Parti’nin kurucu isimleri arasında yer alan Yusuf Halaçoğlu, Nevzat Bor ve Özcan Yeniçeri, partilerinden istifa etti.

İstifa kararlarını açıkladıkları basın toplantısında konuşan Halaçoğlu, şunları söyledi: “Sergilenen tavırlar, kurultayda bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür.

Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti’den istifa ediyoruz. Hiçbir partiye gitmemiz, dönmemiz söz konusu değil. Akşener ile milletvekilliği listesi hazırlanmasından sonra hiç konuşmadık. Liste dolayısıyla kırgınlığım yok.”

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray ise istifaların İYİ Parti’ye ve siyaset vicdanına uymadığı kanaatinde olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de istifa tek taraflı bir tasarruftur. Siyaset, ‘insan kazanma’ sanatı olmakla birlikte, vicdanı da olan bir kurumdur. Sayın Bor, Sayın Halaçoğlu ve Sayın Yeniçeri’nin istifa kararlarını saygıyla karşılıyoruz. Ancak, gerekçelerindeki siyasi parti tarifinin, geçmiş tecrübelerinin aksine son çalıştayımızda da olduğu gibi, görüşlerini özgürce ifade ettikleri İYİ Parti’ye ve siyaset vicdanına uymadığı kanaatindeyiz. Kararlarının kendileri için hayırlı olmasını dileriz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz