Erdoğan: Tutturmuşlar kur mur, filan falan; bırakın, geçin bu işleri

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane’de konuştu. Kurdaki hareketliliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Neymiş? Dövizmiş. Neymiş? Kurmuş. Geçin o işi. Tutturmuşlar kur mur filan falan. Bırakın geçin bu işleri. Biz işimize bakalım işimize, daha iyi olacak. Hiç üzülmeyin gereği neyse o olur. Haklarımızdan taviz vermeyiz. Adaletse gereği neyse onu yaparız. Döviz kuru üzerinde ülkemize yönelik tüm saldırılara rağmen inşallah 2. çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz. Koyunlarında büyüttükleri FETÖ’cu alçaklar ile ilgili hiç bir adım atmayanlar kusura bakmasın bize hukuk dersi veremez. Bu millete tehdit dili, şantaj dili kullanamaz. Bu millete kabadayılık hiç sökmez.

Yüzlerce insanımızı hunharca katledenlerle ilgili en temel hukuk ilkelerini rafa kaldıranlar bize demokrasiden bahsedemez. Bu millete tehdit dili, şantaj dili kullanamaz. Hele hele bu millete kabadayılık hiç sökmez.

Az önce Putin ile telefonda görüşmem vardı. Rusya’dan bir turist akını vardı. Zannediyorum 6 milyon Rus turist gelecek. Turist sayımız 18 milyona ulaştı, Avrupa’da birinciyiz. Karadeniz kaynıyor zaten şimdi. Gümüşhane, Bayburt, Rize, Trabzon, Artvin iş adamlarına bağırıyorum, gelin buralara otelleri yapın. Benim bir ricam var, yaylalara dikey mimari yapmayın. Yazık ediyorsunuz. Geleneksel mimari yapın, yatay mimari yapın. Ercan kardeşim burada hiç olmaz dikey mimari. Biliyorum Gümüşhane’de zordur. Kayalık her yer, ama oturtunca sağlam olur. Bu yolları yapınca burası turist kaynayacak. Şu anda heyecanlıyım, görüyorum buraya gelecek turistleri. Sizin de aynı heyecana ulaşmanız lazım. 2017 yılında 7,4 büyüme gerçekleştirdik. Özellikle ülkemize döviz kuru üzerinden yapılan saldırılara rağmen büyümeye devam edeceğiz. 2018’i rekor seviyede büyüme ile tamamlayacağız. Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden alıkoymasına, hedeflerimizle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz. Meselelerin çözümü sükunettir, suhulettir, müzakere ve diplomasidir. Bunun dışındaki her yolun sonu çıkmaz sokak olacaktır.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz