HDP Sözcüsü Oluç: Ortada bir ekonomik savaş yoktur.. Yeni sistemin aldığı kararların yanlışlarından kaynaklanan bir kriz

0

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. “İsraf ekonomisi sonlandırılmalıdır. Ahbap çavuş ilişkileri sonlandırılmalıdır, üretime ve istihdama yönelmek gerekir.” diyen Oluç, şunları söyledi:

“Askeri harcamalara, savaş harcamalarına son verilmelidir. Bu adımlar atılmadığı müddetçe krizin durdurulması mümkün değildir. Bütün sendikalara, meslek örgütlerine ve STK’lara da çağrı yapıyoruz. Halkın ekonomik sosyal zirvesini toplamak ve halkın alacağı önlemleri tartışmak acil bir ihtiyaçtır.

Biz HDP olarak üzerimize düşeni yapacağız. Ortada bir ekonomik savaş yoktur, yerli ve milli mücadele sürdürülmesi lafı tamamen hamasettir. Ekonomik teröristler de yoktur. Olan açıkça hükümetin istikrar getireceğini ilan ettiği yeni sistemin, aldığı kararların yanlışlarından kaynaklanan bir krizdir.

Önümüzdeki aylarda krizin topluma yansımalarına karşı geniş bir dayanışma ağı kurulmalıdır. Parti örgütlerimize dayanışma odaklarını yaratması konusunda önlem almaları talimatlarını ileteceğiz, hazırlıklarımızı yapacağız.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz