Beyaz Saray’da Papaz Brunson görüşmesi..

0

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Papaz Andrew Brunson konusunu görüştü.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, “Büyükelçi John Bolton, Türkiye Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Beyaz Saray’da görüştü. Bolton ile Kılıç, Türkiye’de tutukluluğu devam eden Papaz Andrew Brunson’ı ve Türk-Amerikan ilişkilerinin son durumunu ele aldılar.” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Bloomberg’in adı belirtilmeyen iki kaynağa dayandırdığı haberine göre ise Bolton, Kılıç’ı Brunson serbest bırakılana dek müzakere edilecek bir şey olmadığı konusunda uyardı. Kaynaklar, Kılıç’ın talebiyle düzenlenen görüşmede hiçbir ilerleme sağlanmadığını da aktardı.

Haberde imzası bulunan Bloomberg Beyaz Saray muhabiri Jennifer Jacobs da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye’den bıran Trump, Brunson’ın serbest kalması karşılığında herhangi bir teklifte bulunmayı reddediyor. Bugün Bolton ve Kılıç arasındaki görüşmede ilerleme sağlanmadı. Diplomasi sürüyor ama Bolton uyardı: ABD pazarlık yapmayacak.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz