Beyoğlu Kaymakamlığı yasakladı; polis Cumartesi Anneleri’ne müdahale etti.. Çok sayıda gözaltı var

0

Beyoğlu Kaymakamlığı, Cumartesi Anneleri’nin her hafta Galatasaray Meydanı’nda yaptığı toplantıyı yasakladı. 700. toplantıda polis, meydana yürümek isteyenlere biber gazı ve boyalı mermiyle müdahale etti. Çıkan arbedede çok sayıda kişi gözaltına alındı.

27 Mayıs 1995’te gözaltında kaybolan yakınları için ilk kez Galatasaray Lisesi önünde buluşmaya başlayan ve kamuoyunda Cumartesi Anneleri olarak bilinmeye başlayan grup, her cumartesi günü eylemlerini sürdürüyor.

Beyoğlu Kaymakamlığı, şu açıklamayı yaptı: “PKK terör örgütüne müzahir sosyal medya hesaplari üzerinden İlçemiz Galatasaray Meydaninda 25.08.2018 Cumartesi günü Saat 12.00’de yapilmak için çağrida bulunulan toplanti ve oturma eylemine bahse konu yer; 2911 Sayili Kanun kapsaminda ilan edilen toplanti ve yürüyüş güzergahlarindan olmadiği ve Kaymakamliğimiza yasal yollarla herhangi bir bildirimde bulunulmadiğindan dolayi, 2911 Sayili Kanunun 10 ve 17 ile 5442 Sayili İl İdaresi Kanununun 32/ç. maddeleri çerçevesinde Kaymakamliğimizca Müsade edilmeyecektir.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz