CHP Sözcüsü Öztrak: Hükümetin bu dönemde en önemli iki görevi var: Enflasyonla mücadale ve borç meselesini halletmek

0

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Sonrasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, şunları söyledi:

“Bu ülke yöneltilmiyor, bu ülke savruluyor. Hükümetin bu dönemde en önemli iki görevi var: Enflasyonla mücadale ve diğeri de borç meselesini halletmek. Zamlar enflasyona yansıyacaktır. Nasıl mücadele edeceksiniz enflasyonla? Fiyatlar, döviz almış başını gidiyor. ‘Bu da geçer yahu’ diyorlar. Pahalılık, vatandaşın ciğerini delip geçiyor.

Enflasyon rakamları bir rekor. Dört kişilik bir ailenin aylık elektrik faturası 126 liraya çıkmış durumda. Geçen aya göre 31 lira artış söz konusu. Emeklinin parasını ödemekten imtina edeceksiniz, bu arada bakanlar başka ülkelerin bakanlarını kendi özel uçaklarıyla taşıyacaklar. Bu olacak şey değil.

Hepimiz aynı gemideyiz diyorlar. Vatandaşa kürek çektiriyorlar. Kendileri ejder meyveli smoothie içip keyif yapıyorlar. Paramız pul oluyor ama ‘bu da geçer’ diyorlar. Giderek fakirleşiyoruz, ‘bu da geçer’ diyorlar. Marketler yangın yeri. Ama TÜİK’in rakamlarına bakıyorsunuz ki fiyatlar artmamış.

KOBİ’lere verilen destek kredisi uygulaması doğrudur. Bu uygulamanın son derece kurallı ve şeffaf olarak yapılması lazım. Memleketin gerçek sorunu olan demokrasi açığı, alınan önlemler içinde yok. Ama sayın Erdoğan, nihayet şunu söyledi: Yapısal reforma ihtiyacı var.

Bizim CHP olarak bir iddiamız var, belediyeciliği biz biliriz. Tabanda mütabakatı sağlayacak, başka partilere oy veren seçmenlerin oyunu alacak belediye başkanlarıyla çıkacağız. Gündemimizde kesinlikle ittifak yok. Yarım ağızla söylediğimi düşünen basın mensupları dudaklarımı okusun: Gündemimizde kesinlikle ittifak yok.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz