Japonya’da 7 yıl sonra ilk radyasyon ölümü..

0

Japonya’da, Fukuşima felaketinden 7 yıl sonra ilk radyasyon ölümünün gerçekleştiği açıklandı. Ölen kişinin, nükleer santralde kazadan kısa süre sonra ölçüm yapan 50’li yaşlardaki bir santral çalışanı olduğu belirtildi.

Japon hükümeti, radyasyona maruz kalmış 4 santral çalışanının kanser olduğunu açıklamıştı. BBC Türkçe’nin aktardığına göre 2011 yılındaki deprem, Japon kıyılarında tsunamiye ve nükleer felakete neden olmuştu.

Ancak hükümet, ilk defa kazanın sonrasında radyasyona bağlı bir ölüm vakası ve tazminat ödemesi ile karşı karşıya kalmış durumda.

Japonya’nın Pasifik kıyısında ve Tokyo’ya yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki Fukuşima’da Mart 2011’de 9.0 şiddetinde deprem ve sonrasındaki tsunami nedeniyle santralde elektrik kesilmiş, sürekli soğutulması gereken reaktör aşırı ısınıp erimişti.

Öte yandan son 25 yılın en şiddetli fırtınası olarak değerlendirilen Jebi tayfununu yaşayan Japonya’da, ülkenin kuzeyindeki Hokkaido adasında 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 2 kişinin öldüğü, 125 kişinin yaralandığı ve 32 kişiden ise haber alınamadığı belirtildi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz