Yemen’de çatışmalar şiddetlendi.. 900 bin kişi gıda ve içme suyu temin edemiyor

0

Yemen’de Şii Husi milisler ile Suudi Arabistan destekli hükümet birlikleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Birleşmiş Milletler (BM), Hudeyde kentinde hayatta kalma mücadelesi veren siviller için acil yardım çağrısı yapıyor. 900 bin kişi gıda ve içme suyu temin edemiyor. Yaklaşık 90 bin hamile kadın bu yüzden tehlikede.

Hudeyde kentinde yüz binlerce sivil, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları ve yine karadan hükümet birlikleri ile Şii Husi milislerin çatışmaları arasında sıkışıp kalmış durumda. Birleşmiş Milletler son üç gündür şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede, hayatta kalma mücadelesi veren yüz binlerce sivil için derhal insani yardım koridoru oluşturulması çağrısı yapıyor.

Yemen’deki çatışmalar nedeniyle yerlerinden edilen yüz binlerce sivil barınacak yer, gıda ve içme suyu temin edemiyor. BM’nin Yemen’deki yardım koordinatörü Lise Grande, 900 bin kişinin beslenemediğini ve yaklaşık 90 bin hamile kadının büyük tehlike altında olduğunu belirtti.

DW Türkçe’nin aktardığına göre çatışmaların ortasındaki Yemen’de çocuklar akut yetersiz beslenme nedeniyle gelişemiyor. Çocuklara yardım örgütü Save The Children, ülkedeki 4 milyon 200 bin çocuğun açlık sınırında yaşadıklarını ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduklarına dikkat çekti.

Yemen’de 2015 yılından bu yana süren iç savaşta yaklaşık 10 bin kişi hayatını kaybetti. Hastanelerin de saldırı hedefi olduğu ülkede sağlık sistemi çökmüş durumda. Ülkede çöken sağlık sistemi ve çöpler nedeniyle başta kolera olmak üzere birçok hastalık salgına dönüştü.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz