Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Vatandaşın vatandaşa karşı işlediği suçları devletin affetme hakkı yoktur

1

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. “Türkiye, savaşın değil barışın, çatışmanın değil diyaloğun hakim olduğu bir süreç için her türlü ülkeyle temas halinde olmalıdır.” diyen Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye’nin menfaatleri için her türlü liderle görüşme yapılmalıdır. Ancak bir gerçeği de ifade etmek isteriz ki; dış politikadaki itibarınız ve etkinliğiniz, içerdeki gücünüz ile doğru orantılıdır. Eğer caydırıcı bir gücünüz yoksa etkili bir dış politikanızda olmuyor. Ekonominiz zayıfsa, sanayiniz dışa bağımlıysa, silahınızı, uçağınızı, tankınızı kendiniz üretemiyorsanız Amerika’ya 25 defa değil 125 defa da gitseniz, Birleşmiş Milletler (BM) salonlarında en güzel konuşmaları da yapsanız sonuç değişmiyor. Rotasını kaybetmiş bir gemi gibi, bir o yana bir bu yana savrulmak zorunda kalıyorsunuz.

Erdoğan’ın ‘Bizde kriz mriz yok sakın inanmayın. Bunlar manipülasyondur’ açıklamasıyla herkes şaşırdı. Kriz yoksa bazı soruların cevaplandırılması gerekiyor. Cumhurbaşkanının dediği gibi Türkiye’de ekonomik kriz yoksa;

Enflasyon neden düşürülemiyor? Türk lirasındaki değer kaybı neden engellenemiyor? İğneden ipliğe gelen zamlar neden durdurulamıyor? Binlerce esnaf neden kepenk kapatmak zorunda kalıyor? Yüz yıllık firmalar neden birbiri ardına konkordato ilan ediyor? Eğer bu ülkede kriz yoksa, oğluna okul pantolonu alamayan işsiz bir baba neden canına kıyıyor?

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya. Kriz Külliye’de hissedilmiyor olabilir ama Türkiye yanıyor. Türkiye hızla uçuruma doğru gidiyor. Böyle bir ortamda ‘Türkiye’de kriz yok. Yaşananlar psikolojik’ demek devekuşu gibi başımızı kuma gömmektir. Ayrıca keşke kriz sadece ekonomi de olsa. Türkiye’de yönetim krizi var; Türkiye yönetilemiyor, yeni sistem ile işler içinden çıkılmaz bir hal almıştır. İktidara olan güven her geçen gün azalmaktadır. Türkiye’de demokrasi krizi var: Konuşma yok, tartışma yok, istişare yok. Muhalif olan herkes ya susturuluyor ya da hainlikle suçlanıyor. Türkiye hızla tek parti ve tek adam hâkimiyetine eviriliyor.

Her ne kadar şartlı salıverme olarak adlandırılsa da bir af teklifidir. Af konusunda bizim temel ilkelerimiz var. Devlet kendisine yönelik suçları affedebilir. Daha doğrusu genel olan, şahısları doğrudan doğruya ilgilendirmeyen suçları affedebilir. Vatandaşın vatandaşa karşı işlediği suçları devletin affetme hakkı da yetkisi de yoktur.

Şu anda idam konusunun Türkiye’nin gündeminde olup olmamasının bile kimseye bir faydası yok. Bu sadece kamuoyuna yönelik bir yaklaşımdan ibaret. Çıksa ne olur çıkmasa ne olur? Gündemimizin idam konusu olduğunu zannetmiyorum.”

1 Yorum

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz