Erdoğan, Gül Baba Türbesi’nin açılışını yaptı..

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’da TİKA’nın desteğiyle restore edilen Gül Baba Türbesi’nin açılışını yaptı.

“İnanıyorum ki bu mübarek mekân gelecek kuşaklar tarafından da büyük bir ihtimamla korunacak ve Türk-Macar dostluğunun en kıymetli sembollerinden biri olmaya devam edecektir.” diyen Erdoğan, gelenek ile moderni başarıyla sentezleyen bu projenin Tuna’nın güzelliğine güzellik, Budapeşte’nin ihtişamına da ihtişam kattığına inandığını belirtti.

Zigetvar, Pecs, Eger ve Siklos gibi şehirlerde de Osmanlı döneminden kalma pek çok tarihi yapı olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Macaristan bunları korumakla sadece tarihine değil, insanlığın ortak kültürel mirasına da sahip çıktı ve başka birçok ülkeye de örnek oldu. Türkiye olarak bu çabalarında Macaristan’a bugüne kadar güçlü bir destek sağladık, sağlamaya devam edeceğiz.

Sadece kültürel alanda değil ekonomiden ticarete, yatırımlardan bölgesel meselelere kadar Türk-Macar dostluğunu perçinleyen adımları atmayı sürdüreceğiz. Bilhassa bölgesel barış ve istikrara yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde bu iş birliğinin çok daha büyük önem kazandığına inanıyoruz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz