Mevlüt Çavuşoğlu Financial Times’a konuştu.. S-400’ler 2019’un ikinci ya da üçüncü çeyreğinde Türkiye’de konuşlandırılacak

0

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiliz Financial Times gazetesine konuştu. Amerikalı rahip Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasının Türkiye’den ABD’ye gönderilmiş bir sinyal olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, iki ülke ilişkilerinin biraz daha iyi olduğunu kaydetti.

“Bir kişinin kaderi tek başına iki müttefikin ilişkisini şekillendiremez.” diyen Çavuşoğlu, Türkiye-ABD ilişkilerinde daha samimi bir ortamın oluşmasının önünde hala önemli engeller olduğunu vurguladı. Bu engellerin başında da Washington’un Fethullah Gülen’i iade etmeyi reddetmesinin geldiğini anlatan Çavuşoğlu, “Bu şahıs hala ABD’de yaşıyor. Kendisi darbecidir. Türkiye’deki darbe girişiminin sorumlusudur. Ve hala iade edilmemiştir.” dedi.

Türk-Amerikan ilişkilerinin gelişmesinin önündeki bir diğer engelin de ABD’nin Suriye’de terör gruplarına verdiği silahlar olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Bu, çok hassas bir konu.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın almasına yönelik planlarda da bir değişiklik olmadığının altını çizen Çavuşoğlu, S-400’lerin 2019’un ikinci ya da üçüncü çeyreğinde Türkiye’de konuşlandırılacağını söyledi.

BBC Türkçe’nin aktardığı haberde Çavuşoğlu, anlaşmayla ilgili olarak “Bu iş bitti.” dedi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz