Dünyaca ünlü foto muhabiri Ara Güler’e veda!..

0

Tedavi gördüğü hastanede 90 yaşında vefat eden dünyaca ünlü foto muhabiri Ara Güler, Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Galatasaray Meydanı’nda yapılan ilk törenin ardından Ara Güler’in Türk bayrağına sarılı naaşı, alkışlar eşliğinde kilise görevlileri tarafından cenaze aracına konularak Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi’ne getirildi.

Cenazeye kilise kapısına kadar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de eşlik etti. Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi’ndeki ayini, Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Vekili Aram Ateşyan yönetti. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ara Güler’in vefatı dolayısıyla yayımladığı mesaj da okundu. Kilisede düzenlenen ayinin ardından Güler’in tabutu, cenaze aracına taşındı.

Ara Güler’in cenazesi, Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ara Güler’in babasının memleketi olan Şebinkarahisar’dan getirilen toprak ve kara yemiş de mezara konuldu.

Erdoğan’ın talimatıyla tabutu Türk bayrağına sarıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şunları söyledi: “Eserlerinin devam etmemesinden dolayı büyük bir kayıp yaşadığımızı hissediyoruz ama hepimizde şöyle bir duygu oluşuyor bazen. Arkasında bıraktığı hepimizde inşa ettiği ortak bir duygu var. Eksildiğimizi hissediyoruz. Gerçek bir insanı kaybettiğimizi hissediyoruz. Yani ustalık, entelektüel birikim, hayatla iç içe olma, bunlar tabii yapılan analizlerde söylenenler şeyler ve takdir edilen şeyler ama bazı vefatlar var, bazı kayıplar var.

Hepimizde büyük bir eksiklik oluşturuyor. Eksildiğimizi hissediyoruz. O bakımdan bizdeki büyük eksiklik duygusunu, son derece güçlü bir biçimde hissettiren gerçek bir insanı kaybettik. Burada da dikkat ediyorum. Ona dokunanlar, onunla ilgili hatıraları nakledenler, kendisi sevmese de o sıfatı, büyük sanatçılığının, foto muhabirliğinin yanında onun bu insanlığına vurgu yapıyorlar.

Tarihi zapt eden bir insandı. Dolayısıyla hepimizde bu eksiklik duygusunu yaratan, gerçek bir insanı bir kere daha selamladık bugün. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tabutu Türk bayrağına sarıldı. Biliyorsunuz, milletimize devletimize hizmet etmiş, değer üretmiş insanlar bu şekilde onurlandırılıyorlar. Tabutları Türk bayrağına sarılıyor. Ona da bu şekilde bir onurlandırma yapıldı. Burada tek bir vurgu, aynı zamanda onun hepimizin ortak değeri olduğu, hepimizin hayatına dokunmuş bir şekilde dokunmuş gerçek bir insan olduğunu vurgulayan bir şeydi. Başımız sağ olsun.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz