BM’den Suudi Arabistan’a Cemal Kaşıkçı çağrısı.. Cesedin nerede olduğunu açıklayın!

1

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Suudi Arabistan’dan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cenazesinin nerede olduğunu açıklamasını istedi. Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmaya, uluslararası bağımsız uzmanların da dahil edilmesini talep etti.

Yazılı açıklama yapan Bachelet, Kaşıkçı cinayeti için “şok edici küstah suç” nitelemesini yaptı. Kaşıkçı’nın öldürülmesinin bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulması gerektiğinin altını çizen Bachelet, suçluların da hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Bachelet, soruşturmanın “politik kaygılardan arındırılması için” uluslararası uzmanların da delillere ve tanıklara tam erişiminin sağlanacak şekilde sürece dahil edilmesi gerektiğini belirterek, “Türk ve Suudi makamlarının Kaşıkçı cinayetinde adı geçen faillerin soruşturulması ve kovuşturulması yönündeki adımlarını memnuniyetle karşılıyorum.” ifadesini kullandı.

Adli muayene ve otopsinin bir cinayetin aydınlatılmasında “hayati unsurlar” olduğuna dikkati çeken Bachelet, “Suudi yetkilileri, daha fazla gecikme olmadan ve kaçamak cevap vermeksizin cesedinin nerede olduğunu ortaya çıkarmaya çağırıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

1 Yorum

  1. Mevtaya Rahmet. Müslüman, günde içinden 6.500 Nasr Suresini oku, yolculuğun hayırlı olsun,geçim sıkıntısı çekme,dileklerin gerçekleşsin. Direksiyonda ve okuma.Tehlikeli iş yaparken okuma ve öğrenciler az oku . Her türlü açık giyinmeye HAYIR. GÜNAH.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz