Milli Savunma Bakanı Akar: Teknik ve adli çalışmanın sonucu en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacak

0

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel ile birlikte Hakkari’deki kazanın meydana geldiği üs bölgesinde incelemelerde bulundu.

Hulusi Akar, Hakkari’de üs bölgesinde 7 askerin şehit olduğu, 25 askerin de yaralandığı patlamaya ilişkin açıklama yaptı. “Hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmalar devam etmektedir. Bölgedeki yangın söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı.” diyen Akar, kazada yaralananlara şifa, şehit olanlara rahmet diledi. Dört yaralının tedavisine Ankara’da devam edileceğini dile getiren Akar, şunları söyledi:

“Kaza bölgesinde, Yüksekova ve Şemdinli savcılarının yanı sıra Ankara’dan sabah kaza bölgesine gelen askeri heyet de idari ve teknik incelemelerini yapmak için çalışmalarına başladı. Bölgedeki yangın söndürme ve soğutma çalışmaları tamamlandı. Şu anda hem adli hem idari hem de teknik yönden çalışmalar devam etmektedir.”

Kaza yeri çevresinde alınması gereken tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Bakan Akar, “Teknik ve adli çalışmanın sonucunda kazanın sebebi belirlenecek ve sonuçlar da en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacaktır.” dedi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz