Gazze’de ateşkes.. BM Güvenlik Konseyi acil toplantıya çağrıldı

0

Filistinli gruplar, Gazze’de ateşkes sağlandığını açıkladı. Hamas ve İslami Cihad Hareketi gibi grupların silahlı kanatlarının yer aldığı Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır’ın ara buluculuğunda İsrail’le ateşkese varıldığı duyuruldu.

Açıklamada, İsrail ateşkese bağlı kaldığı sürece kendilerinin de buna uyacağı belirtildi. Hamas lideri İsmail Heniyye de İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durdurması halinde ateşkes durumuna dönülebileceğini kaydetmişti.

İsrail’in dün akşamdan bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 7 Filistinli hayatını kaybetti, 25 Filistinli de yaralandı. Gazze’deki Filistinli grupların attığı roketler nedeniyle de İsrail tarafında 1 kişi öldü, 50’den fazla kişi yaralandı.

Türk Dışişleri Bakanlığı ise “Gazze’de 11 Kasım 2018 tarihinden bu yana tırmanan gerilim sonucunda ortaya çıkan yeni şiddet dalgasından derin endişe duyuyoruz. Uluslararası toplumu İsrail’in masum sivillerin hayatlarını hiçe sayan saldırılarının sona erdirilmesi için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kuveyt ve Bolivya da İsrail’in Gazze’ye saldırılarına ilişkin BM Güvenlik Konseyini acil toplantıya çağırdı.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz