Osman Kavala soruşturma kapsamında öğretim üyeleri gözaltında..

0

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Anadolu Kültür AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında 20 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyonda Anadolu Kültür’ün Yönetim Kurulu Başkanvekili Yiğit Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakan Altınay, Genel Koordinatör Asena Günal ve dernek danışmanları Çiğdem Mater ile Meltem Aslan ile Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı şüphelilerin işlemleri tamamlandı. Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Anadolu Kültür AŞ Depo Program Koordinatörü Asena Günal ile Anadolu Kültür AŞ Sivil İtaatsizlik’ten Bora Sarı, ifadeleri alındıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverildi. Diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 8 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

17-25 Aralık ile 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Osman Kavala, 1 Kasım 2017’de ”Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ve ”Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından tutuklanmıştı.

188 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında Hava Kuvvetleri eski personeli 100 asker ile darbe girişimini Akıncı Üssü’ndeki 143. Filo’dan Adil Öksüz ile yönettiği ileri sürülen Kemal Batmaz’a bağlı 88 “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla sabit telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan eski 4 teğmen ve 96 astsubay ile FETÖ’nün “Hava Kuvvetleri İmamı” Kemal Batmaz’a bağlı 88 sivil “mahrem imam” hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Karar doğrultusunda harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 25 ilde operasyon başlattı. Gözaltına alınan asker şüpheliler hakkında daha önce açılan soruşturmalardan dolayı idari işlem uygulandığı belirtilen açıklamada, “mahrem imam”lardan 13’ünün değişik kamu kurumlarında aktif olarak çalıştığı bildirildi.

Operasyon kapsamında şu ana kadar 60’ı eski asker, 86 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Zanlıların ifade işlemleri için Ankara’ya getirileceği, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz