Hulusi Akar: Sınır ötesinden gelebilecek her türlü risk ve tehdide karşı gerekli tedbirleri alırız

0

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile telefonda görüştü. Bölgesel güvenlik konuları değerlendirildi, sahada alınması gereken teknik ve taktik tedbirler belirlendi.

Akar-Şoygu görüşmesinde İdlib ve Tel Rifat’ta huzurun sağlanması ve idamesi için ortak çalışmanın devamı konusundaki fikir birliği teyit edildi.

Görüşmeye ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklaması şöyle: “Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede, İdlib ve Tel Rıfat’taki son durum başta olmak üzere bölgesel güvenlik konuları Soçi’de imzalanan mutabakat çerçevesinde değerlendirilmiştir. Sahada alınması gereken teknik ve taktik tedbirlerin de belirlendiği görüşmede, İdlib ve Tel Rifat’ta huzur ve güvenliğin sağlanması ve idamesi için ortak çalışmaya devam edilmesi konusunda fikir birliği içinde olunduğu teyit edilmiştir.”

Milli Savunma Bakanı Akar ise şunları söyledi: “TSK’nın sınır ötesinden gelebilecek her türlü risk ve tehdide karşı gerekli tedbirleri alacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Suriye’nin kuzeyine gözlem noktası; ABD’li askeri ve sivil muhataplarımıza rahatsızlığımızı tekrar tekrar ifade ettik. Bu tür uygulamaların bölgedeki karmaşık durumu çok daha karmaşık hale getireceğini düşünüyorum.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz