HDP 41 belediye başkan adayını açıkladı..

0

HDP MYK, yerel seçim ve güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Sonrasında konuşan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, 41 belediye başkan adayını açıkladı.

Artık Suriye’de barışın inşa edilmesi dönemine bir an evvel girilmesini isteyen Oluç, şunları söyledi: “Suriye’de demokratik bir rejimin inşa edilmesinin, masada karşılıklı diyalogla, çatışmış olan tüm tarafların ortak bir irade geliştirmelerinin, yeni bir demokratik anayasa yapmalarının zamanıdır. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle yeniden Suriye’de çatışmalı ortamı açığa çıkaracak, savaşın büyümesine yol açacak her türlü adım zararlıdır ve asla kabul edilemez. Bu yanlış yaklaşımdan Türkiye’deki siyasi iktidarın, AKP-MHP ittifakının bir an önce uzaklaşması ve bu tehditten vazgeçmesi gerekmektedir.

Aksi halde Suriye’de barış için adım atmış olmayacaksınız, savaşın devam etmesi için adımlar atmış olacaksınız. Kürt halkı açısından baktığımızda, o halk Suriye’nin demokratik bir gücüdür. IŞİD’e karşı mücadele etmiş, kendi topraklarından IŞİD barbarlığını def etmiş önemli bir güçtür. Demokratik ve barışçıl bir Suriye’nin inşasında, Suriye’nin sınırları içinde, demokrasinin sınırlarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacak bir güçtür. Bu göz ardı edilemez.”

HDP’nin açıkladığı adaylar şunlar:

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz