Erdoğan: Filistin davasına ve Filistin halkına sırtımızı dönmeyeceğiz

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Parlamentosundaki Arap kökenli milletvekillerini kabul etti. Erdoğan’ın Huber Köşkü’ndeki kabulü, basına kapalı 1,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan Filistin’de işgalin son bulması, barışın ve huzurun tesisi için elindeki tüm imkanları kullandığını belirterek, “Türkiye, Filistin davasına ve Filistin halkına sırtını dönmeyecektir. Elimizdeki tüm imkanları kardeşlerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Kabul ettiği milletvekillerine, İsrail Parlamentosunda Filistinlilerin iradesinin temsilcisi olarak üstlendikleri kritik görev için teşekkür eden Erdoğan, milletvekillerine birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam etmeleri çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerine “Gazze’de yaşanan İsrail zulmüne”, “Yahudi ulus devlet yasasına” ve “Türkiye ile ilgili sarf edilen asılsız söylemlere” karşı gösterdikleri duruş için müteşekkir olduğunu ifade etti. Erdoğan, İsrail Parlamentosunda kabul edilen sözde “Yahudi ulus devlet yasasının” İsrail vatandaşı Filistinlilerin de haklarını açık ve net bir biçimde hiçe saydığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan minibüsçülerle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Parlamentosundaki Arap milletvekilleri ile beraberindeki heyeti kabul etmek üzere Kısıklı’daki konutundan Tarabya Köşkü’ne geçerken minibüs durağında aracını durdurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini ellerinde Türk bayrakları ile karşılayan minibüsçüler ve S.S. 19 Nolu Sarıyer İlçesi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hakan Akkaya’yı bir süre dinledi. Erdoğan, daha sonra Tarabya Köşkü’ne geçti.

Akkaya, gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Sağ olsun Cumhurbaşkanımız geçerken durdu. Derdimizi dinledi. Biz de ona bir dosya verdik. Her geçtiğinde bizi boş bırakmıyor. Allah yar ve yardımcısı olsun.” dedi.

Sundukları dosyada sıkıntılarını dile getirdiklerini, Kabataş’taki Martı Projesi’nden yer istediklerini belirten Akkaya, “Sağ olsun ‘Tamam, bakacağım’ dedi. Dinledi bizi. Dosyaları okuyacağını ve yardımcı olacağını söyledi.” diye konuştu.

Kooperatifin Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Tozlu da bölgede çok fazla korsan taşımacılık yapan şahıslar olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: “Bunlarla ilgili sorunlarımızı dile getirdik. 2005’te bir yasa çıkmıştı, engelli erişimi konusunda. Biz engelli erişimine karşı değiliz. Ülkemizde hafif ticari araçlara zorunlu hale getirilmesi… Esnafımız bu anlamda mağdur oldu. Orijinal bir araç 150-160 bin lira iken şu anda 300 bin liraya kadar dizayn edilmiş araçlar esnafımıza satılmakta. Bu, bütün minibüsçülerin sorunudur.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz