Pervin Buldan: Bu ülke de İstanbul da Recep Tayyip Erdoğan’dan büyüktür

0

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’da konuştu. “Gittiği her yerde, miting yaptığı her yerde, Recep Bey vizontele olmuş bizim resimlerimizi, videolarımızı kullanıyor.” diyen Buldan, şunları söyledi:

“Her gittiği yerde, partimize partimizin milletvekillerine ve biz eş genel başkanlara terörist diyor. Bugün kimin terörist olduğu, kimin bölücü olduğu, kimin bu ülkeyi böldüğü açık net ortadadır. Biz her zaman için barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden yana saf tuttuk. Bu ülkeyi bölen de, bölmek isteyen de, terörü terörizmi yaratan da sizin zihniyetinizdir.

İstanbul AKP’ye mecbur ve mahkum değildir. İşte öyle bir seçim yaşayacağız ki 31 Mart seçimlerinin sonuçları AKP ve küçük ortağı olan MHP’nin, artık bu ülkeyi yönetemeyecek duruma geldiklerinin bir göstergesi olacaktır. Çünkü artık halkımız ve toplum AKP’den bıktı. Ülkeyi açlığa, yoksulluğa mahkum eden bu anlayıştan bıktı. Halkımızı tanzim kuyruklarına mecbur bırakanlar esnafın evine ekmek götüremediği, soğanın, biberin, patlıcanın tek tek alındığı bir dönemi yaşattılar bize. Biz biliyoruz ki, bu ülke ancak ve ancak AKP gittiği zaman rahat bir nefes alacaktır. İşte bu nefesi 31 Mart tarihinde hep birlikte sağlayacağız.

Bu ülkeye toplumsal barış AKP’ye rağmen gelecek. Halklarımızın gücü bu ülkedeki barışı sağlamaya yetecek. İşte onun için 31 Mart tarihi hepimiz için önemlidir. Bu ülke Recep Tayyip Erdoğan’dan çok daha büyüktür. İstanbul Recep Tayyip Erdoğan’dan daha büyüktür. Bunun için sevgili arkadaşlar, belediye başkan adayı göstermediğimiz yerlerde, halkımız demokratik güç birliklerine oy vermelidir. Ancak belediye meclis üyeliklerinde yine mührünü HDP altına vurmalıdır. Çünkü belediyelerde, meclis üyeleriyle birlikte temsiliyetimizi sağlayacağız.

İstanbul’da da Ankara’da da diğer büyük kentlerde de kazanmak için geldik. AKP’ye kaybettirmek için geldik. AKP uyuyamıyor, biz rüyalarına giriyoruz, kabusları oluyoruz. Çünkü onlara kaybettirecek tek güç HDP’dir. Sizlersiniz sevgili halkımız. Onun için büyükşehirlerde aday çıkarmadık. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin, İzmir büyükşehirde ve kimi ilçelerde adaylarımız yok. Ama kendi listelerimizle gireceğimiz belediye meclis üyelerimiz var. Meclis üyelerinin listesini hazırladık ve o listelerle seçimlere gireceğiz.

Ben buraya geldim diye birileri bugün açıklama yapmış. HDP Eş Genel Başkanı İstanbul’a gelmiş acaba neye gelmiş, kime oy isteyecek diyormuş. Oy isteyeceğimiz yer belli: Demokrasi güçleri. Demokrasi güçleri ile İstanbul’u kazanmaya geldik. Sevgili halkımız, onların kimyasını bozduğumuz için bizden o kadar korkuyorlar ki yaptıkları mitinglerde, gittikleri her yerde konuştukları tek şey var: HDP. HDP deyip oturuyorlar HDP deyip kalkıyorlar. Ağızlarında sadece HDP var. Yaptığı bütün mitinglerde vizontele gibi bizleri televizyonlardan izletiyor. Televizyonu koltuğunun altına koymuş, Selahattin Demirtaş’ın, Figen Yüksekdağ’ın Sezai Temelli’nin, benim ve diğer milletvekili arkadaşlarımın görüntülerini izletiyor insanlara. Eğer cesaretiniz varsa Selahattin Demirtaş’ı serbest bırakırsınız, televizyonlarda Selahattin Demirtaş ile programlara çıkarsınız. Ama cesaretiniz yok. Demirtaş’tan da HDP’den de korkuyorsunuz.

Miting yaptıkları her yerde sadece partimiz konuşuluyor. Bir bakıyorsunuz defolun gidin diyerek, bizi ülkemizden kovuyorlar. Bir bakıyorsunuz, ‘Bunlar terörist, bunlar ülkeyi bölecek’ diyor. Bir bakıyorsunuz, belediyelerdeki kayyımların yaptıklarını değil ondan önceki belediye eşbaşkanlarımızı karalamaya çalışıyorlar. ‘Paraları Kandil’e gönderdiler’ diyorlar. Oysa herkes biliyor ki belediye eşbaşkanlarımız o paraları halkımıza hizmet etmek için kasalarda bırakmışlardı. Ama şimdi kayyımlar o belediyeleri borç batağına sapladı.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz