Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Bizim gibi düşünen birkaç tane deliye ihtiyacımız var

0

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bundan 103 yıl önce Çanakkale’de ortaya konan kardeşlik iklimini, bütün coğrafyaya yayacak şekilde yeniden inşa etmek zorunda olunduğunu söyledi.

Sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından açıklama yapan Karamollaoğlu, bir ve beraber olunması halinde aşılamayacak hiçbir engel, bozulamayacak hiçbir oyun olmadığını vurguladı.

“Dedeleri Çanakkale’de omuz omuza çarpışırken şehit düşenlerin torunları bugün aralarına fitne tohumları ekilerek birbirine düşürülmeye çalışılıyor.” diyen Karamollaoğlu, “İslam coğrafyası etnik, bölgesel ve mezhepsel farklılıklar tahrik edilerek parçalanmaya çalışılıyor. Bu oyunu bozmanın yolu daha fazla birlik, daha fazla beraberlik ve daha fazla kardeşliktir. Kutuplaşmak değil kucaklaşmaktır. Ayrışan değil birleşen olmaktır.” dedi.

Türkiye’nin son 17 yılda 1 trilyon 760 milyar TL borç çevirdiğini ve bunun karşılığında 708 milyar faiz ödediğini anlatan Karamollaoğlu, şunları söyledi: “Niye biz bu hale düştük? Niye şimdi devletin bütün müesseseleri, saraylar, okullar, köprüler, hamamlar sulh yoluyla satılacakmış. Bir de İslami hava vermeye kalkıyor. Arkadaş bitti deriz. Devleti değil, ülkeyi satıyorsunuz artık. Varlık Fonu dediğiniz de aynısıydı. Kimseden para alamadınız. Çünkü Türkiye’yi iflas noktasına getirdiniz. Para hep toprağa gömüldü. Allah rızası için, şu da Türkiye’de istihdama vesile oldu, Türkiye’yi güçlendirdi diye bir yatırım yapılmadı ülkeye.

Şu anda Türkiye’de toprağa gömülen her para, israf. İster yüksek bina yap, ister köprü yap, ister İstanbul kanalını yap, ne yaparsan yap, bu yatırımlar Türkiye’yi güçlendirmez. Türkiye’yi borca mahkum eder. Onun için yarın nasip olsa da bize bir iktidar gelse ilk yapacağımız iş Türkiye’deki bütün yatırımları durdurmak. Bizim gibi düşünen birkaç tane deliye ihtiyacımız var. Çünkü Türkiye’nin problemleri öyle bir noktaya geldi ki akıllı adamlar bu problemleri çözemez kanaatindeyim.

Mutlaka azıcık deli olması lazım. İsraf dediğim, üretime gitmeyen her yatırım. Yoksa yol yapılmasın mı, elbette yapılacak. Köprü, stadyum elbette yapılacak. Ama üretime yönelik yatırımlar yapılıp, kazanılmaya başlanacak ve kazanılan parayla da hizmet yatırımlarını yapacağız. Ekonomi önce güçlendirilecek, sanayi gelişecek, Tarım gelişecek, istihdam problemi çözülecek, sonra oradan kazandığımız parayla hizmet yatırımları yapacağız. Türkiye’yi zenginleştireceğiz.”

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz