Mısır’da Medya Düzeni Cumhurbaşkanı Tarafından Şekillenecek…

0

Pazartesi günü yasalaşan yeni kanun ile Mısır’da Cumhurbaşkanı Basın Yüksek Kurulu başkanını ve üyelerini seçebilecek. Yeni kurulun görevleri arasında düzenlemeleri ihlal eden medya kuruluşlarına dava açma, ceza listesi oluşturma, lisans koşullarını ihlal eden medya örgütlerini cezalandırma ve yayınlama ya da yayın yapma hakkını iptal etme veya askıya alma yer alıyor. Yeni kanunun daha çok idari sorunlar ile ilgili olduğu, basın özgürlüğü konusunu ele almadığına dikkat çekiliyor.

Ceza, bilgi özgürlüğü, kaynak gizliliği ve gazetecilik ile ulusal güvenlik arasındaki ilişki gibi konuları kapsayan basın özgürlüğü ile ilgili ikinci bir yasanın mecliste ele alınması bekleniyor.

2015 verilerine göre dünyada en çok gaztecinin tutuklu olduğu ikinci ülke olan Mısır’da geçtiğimiz pazar günü El Cezire haber yapımcısının tutuklandığı açıklandı. Basın özgürlüğüne saygılı olduklarını açıklayan hükümet haspisteki gazetecilerin çalışmalarından bağımsız olarak cezai suçlamalarla karşı karşıya olduklarını söylüyor.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz