Nükleer savaşa hazır olalım.. Ortam 18 gün sonra kızışacak..

0
PAJU, REPUBLIC OF KOREA: A South Korean woman walks by displays of North Korea's Scud-B missile (C) and other South Korean missiles at the Korea War Memorial Museum in Seoul, 05 October 2006. The US warned North Korea directly of the price it will pay if it goes ahead with its threatened nuclear test, as the UN Security Council strove for agreement on a firm response. AFP PHOTO/JUNG YEON-JE (Photo credit should read JUNG YEON-JE/AFP/Getty Images)

Strobe Talbot meslektaşımızdı; uzun yıllar TIME dergisinde editörlük yaptı, yorumlar yazdı.

Clinton Ailesi’nin yakınıydı, Bill ile Rhodos burslusu olarak İngiltere’de aynı yurtta kalmıştı; Bill Clinton başkan olunca dışişleri bakanlığında müsteşarlığa getirmişti Talbott’u…

Şimdilerde Brookings Institute’da yönetici…

“18 gün sonra koltuğa oturacak gelecekteki başkomutanımız, ABD adına Kuzey Kore’ye karşı önleyici savaş açılacağı sözünü mü vermiş oluyor?” sorusunu içeren bir Twit atınca “Ne demek oluyor bu şimdi?” diye meraklandık…

Meğer Donald Trump kısa süre önce Kuzey Kore’den yükselen bir sese cevap olarak şu Twit’i atmış:

“Kuzey Kore ABD’nin bazı bölgelerine ulaşabilecek çapta nükleer silâh geliştirmenin son aşamasında olduğunu açıkladı. Buna izin verilmeyecek!”

Eh, doğrusu, ben de başkanlık koltuğuna oturur oturmaz, ilk işlerinden birinin, “Getirin o meşhur nükleer ateşleme çantasını, füzeler Kore’ye doğru çevrilsin, ben de düğmeye basayım” demek olacağını düşündüm.

Nasıl bir dünya olacak dünyamız, düşünebiliyor musunuz?

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz