Papa’nın Malta Şövalyeleri ile dişe diş mücadelesi devam ediyor..

0

Sitemizin takipçileri Malta Şövalyeleri takıntımız olduğunu biliyor.

Dünyanın en eski örgütü Malta Şövalyeleri. 11. yüzyıla, Haçlı Seferleri’ne dayanıyor.

Malta Şövalyeleri’nin dünya üzerinde 13 bin 500 üyesi, 106 ülkede temsilciliği ve 100 bin kadar da paralı ve gönüllü çalışanı var.

Roma’da fazla büyük olmayan bir merkezi bulunuyor ve orası ‘egemen devlet’ muamelesi görüyor, Malta Şövalyeleri her ülkeye temsilci gönderiyor.

Türkiye’de de bir temsilcileri var.

Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a da, 1990 yılında, New York’taki merkezlerinde ‘üyelik’ nişanı vermişlerdi. (O konudaki haberimiz için)

Malta Şövalyeleri.. St Peter Meydanı’nda..

Egemenlik iddiasını Vatikan’ın yeni sahibi Papa Francis selefleri kadar ciddiye almıyor. Kısa süre içerisinde, Şövalyeler’in egemenlik taslayarak yaptıkları iki girişimi boşa çıkarttı.

The Economist dergisi Papa’nın yeni bir adımını haberleştirdi.

2 Şubat günü Kardinal Angelo Becciu’yu Malta Şövalyeleri’ne kendi temsilcisi olarak atamış Papa; “Onları manevi ve ahlâki yönden yeniden canlandırması için” gerekçesiyle…

“Bununla” diyor Economist, “24 Ocak’ta, o zamanki Başşövalye İngiliz Matthew Festing’i görevden almasıyla başlayan örgütü teslim alma işlemini Papa tamamlamış oldu.”

Hayırlı olsun diyoruz.

 

 

Süreç aslında basit bir olayla başlamıştı. Örgütün adı Myanmar’da yerel halka gebeliği önleyici faaliyetler yürüten birileri tarafından kullanılmış, Katolik Kilisesi bu tür faaliyetlere karşı olduğu için de, Papa duruma müdahale etmişti.

Economist işin içinde başka işler olduğu kanaatinde: “Masonik sızmalar.. Almanlar ile İtalyanlar arasında iktidar savaşı.. gibi iddialar da var” diyor.

Londra’da çıkan Katolik Tablet dergisi de, eski Başşövalye’nin itirazının, Papa tarafından atanan komisyonun üç üyesi ile kaynağı belli olmayan ‘Cenova fonu’ arasındaki bağ sebebiyle olduğunu yazmış..

Kaynak: The Economist

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz