Trump Kongre’de konuştu.. Üslubu yumuşaktı.. Şaşırttı..

1

ABD başkanı Donald Trump’ın beklenen Kongre’ye hitabesi onun hasta takipçilerinde hayal kırıklığına yol açmış olabilir; her yaptığını eleştirmeye alışmışları şaşırttığı gibi…

Neredeyse her konuda yumuşadığı hissini verdi konuşmasında Trump; üslubu çok ılımlıydı.

Kapsayıcı bir konuşmaydı.

Dışlayıcı değildi, “Size ihtiyacım var, hem Cumhuriyetçilere hem de Demokratlara” dedi Trump ve ekledi: “Bu bizim vizyonumuz, bu bizim ortak misyonumuz; onu birlikte gerçekleştireceğiz.”

Tepkiler de konuşma içeriğine ve üslubuna bağlı olarak yumuşaktı.

Demokratik Parti’den milletvekili Peter Welch, “Daha yumuşak bir ton hakimdi konuşmasına, sonuçta yaptığı bir konuşmaydı, Twit değildi ve bu da yapan eğer ABD başkanıysa, çok daha uygun bir dildir” dedi.

“Hiçbirimiz son bir ayı dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izlemekten mahrum halde bir mağarada geçirmedik; öyle olsaydık konuşmayı makul sayabilirdik. Onu her gün görenler ağzından çıkanların yalnızca sözcükler olduğunun farkındadır” diyenler de çıktı.

Bir ara Temsilciler Meclisi başkanlığı da yapmış olan Nancy Pelosi de kuşkuculardan. “Başkanın konuşması bütünüyle kendisinin davranışlarıyla bağlantısız” dedi Pelosi.

 

 

 

 

Demokratlar bu ‘yeni Trump’ görüntüsünden biraz şaşkın.

Konuşmasından, Trump’ın daha önce ilan edilmiş temel politikalarından hafifçe ters yüz etme niyeti çıkaranlar da oldu. Özellikle de 7 Müslüman ülkeye koyduğu ve yargı tarafından engellenmiş seyahat yasağını da yumuşatma niyeti…

 

O konudaki yeni kararname çok yakında ilan edilecek.

Kaynak: Ajanslar

1 Yorum

  1. Trump’in “ehlilesecegini” ve asil isi kabinenin yurutecegini soyluyorum hep. Sertlik Iran, Cin ve Rusya’ya karsi olacak.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz