İsrailli komedyen.. Filistinliler namına.. ülkesini tiye aldı.. ciddi sözlerle..

0

Ne varsa komedyenlerde var.

ABD’de Trump ve kadrosu ‘Saturday Night Live’ (SNL) adlı programda müthiş hicvediliyor..

İsrail’de de bugüne kadar ana-akım medyada ilk sayılabilecek çıkışı, Kanal-10’daki ‘İyi Akşamlar Assaf Harel’ adlı programında, komedyen Assaf Harel yaptı.

Harel’in geniş bir takipçi kitlesi var.

Çarşamba akşamı programında İsrail’de yaşayanlar arasındaki yaşam şartları farklılıklarına ve Filistinlilere reva görülen muameleye ışık tutan açıklamalar Harel’den geldi.

Eğlenir gibi yaparak ısırdı ülkesinin yönetimini Harel.

“Ayrılıkçılık (apartheid) mı dediniz.. O burada, hem de uzun yıllardan beri..” diyen o. “İsrailliler bu durumu yalnızca seyrediyorlar, çünkü toplumda iyi tarafta bulunanlar onlar…” diye ekleyerek…

Pek duyulmuş bir şey değil bir İsrailli’nin ülkesi için ‘Apartheid Devleti’ sıfatını kullanması.

Netanyahu hükümeti için de sert sözleri var Harel’in: “İsrail vatandaşı da olan bir-iki milyon Filistinli dehşet verici şartlarda yaşıyorlar ve onlardan sorumlu olan hükümet kılını kıpırdatmıyor…”

Daha önce Netanyahu’nun yıllar önce, Entebbe baskınında hayatını kaybeden kardeşinin ölümünü siyasi çıkarı için kullandığını söylediği için, Harel’in TV programı cezalandırılmıştı.

“Filistinliler.. altyapıları.. gıdaları.. sağlık durumları.. eğitimleri.. milyonlarcası açlık ve sefalet içerisinde yaşıyor. Gazze vebanın eşiğinde, saatlerce elektriksiz ve susuz kalıyor…”

Lafı gediğine koymak buna denir.

Haaretz gazetesi Harel’in 5 dakika kadar süren konuşmasını İngilizce altyazıyla yayımlayınca, İsrail Harel birdenbire kahraman statüsü kazandı.

Kaynak: MEEye

Video aşağıda:

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz