Oklahoma Senatöründen Tepki Çeken Form

0
Oklahoma state Rep. John Bennett, R-Salisaw, the chairman of the counter terrorism caucus, speaks during a news conference in Oklahoma City, Friday, April 12, 2013. (AP Photo/Sue Ogrocki)

Cumhuriyetçi Senatör John Bennet’in kendisi ile görüşmek isteyen Müslüman vatandaşların görüşmeden önce bir form doldurmlarını istediği ortaya çıktı. Formun Amerikan İslam İşbirliği Konseyi’nin (CAİR) Müslüman vatandaşların seçtikleri yetkililerle görüşmelerini sağlamak için düzenlediği Müslüman gününde dağıtılmaya başlandığı belirtilmekte.

Formda ‘Karınızı dövüyor musunuz? Hamas ve Hizbullah gibi terör örgütlerini kınıyor musunuz? Başka inanışa geçen Müslümanların cezalandırılması gerektiğine inanıyor musunuz? Gayrimüslimlerin de İslami kurallarla yönetilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?’ gibi sorular yer almakta.

CAİR ve insan hakları gruplarının tepkisini çeken anket hakkında Bennet’ın bir açıklama yapmadığı belirtilmekte.

Irak ve Afganistan’da denizci olarak görev almış olan Bennet İslam’a yönelik sözleri ile ön plana çıkmakta. Ilımlı İslam ile radikal İslam arasında bir fark görmeyen Bennet daha önce de kansere benzettiği İslam’ın ABD’de yayılmasına izin vermeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: ABC News

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz