Eda Karaytuğ’un yeni albümü ‘Masum Aşk’ bir müzik ziyafeti

0

Türk musikisinin kendine özel tarzı bulunan ses sanatçılarından Eda Karaytuğ’un yeni albümü sürprizlerle dolu.

Albümde bizim musikimizin ölmez eserleri yanında türkü formunda eserlere Arapça ve Yunanca şarkılar da eşlik ediyor.

Dinleye dinleye doyamayacağınız bir musiki ziyafeti bu albüm.

En iyisi sanat aşığı bir yazarımızın, Beşir Ayvazoğlu’nun, albümle ilgili izlenimlerini Karar gazetesindeki köşesinden (24 Ağustos 2017) aktaralım:

EDA KARAYTUĞ’UN ‘MASUM AŞK’I

Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu’nda görev yapan Eda Karaytuğ’u Kaf Müzik tarafından yayımlanan “Gönülden” isimli albümünü dinledikten sonra özel bir dikkatle takip ediyorum. Kalan Müzik’ten yeni çıkan “Masum Aşk” isimli albümünü de büyük bir zevkle dinledim.

“Gönülden”i dinlerken Eda Karaytuğ’un farklı müzik türlerindeki icralarında aynı başarıyı gösterdiğini görünce hayret etmiştim. Mesela Kazancı Bedih’in meşhur “Tükendi Nakd-i Ömrüm” türküsünü Karaytuğ’dan dinleyin, siz de hayran olacaksınız.

“Masum Aşk”ta ise kültür coğrafyamızın sesleriyle yüreklerimizi titreten Karaytuğ, kanun virtüözü ve bestekar Göksel Baktagir’le çalışmış. Hasan Esen’in “Dilrüba” isimli fantezi tangosuyla başlayan bu albümde neler yok ki… Muzaffer İlkar ve Rüştü Şardağ’dan birer şarkı, Azeri mahnısı “Ala Gözlüm”, Çukurova uzunhavası “Bülbül Ne Gezersin Çukurova’da”, Neşet Ertaş’ın “Cahildim Dünyaya Kandım”ı, Ortadoğu, Bosna ve Endülüs’ten birer halk şarkısı… Bestesi ve güftesi Vasilis Tisitsannis’e Yunanca bir şarkı bile var. Ve Göksel Baktagir’in bestelediği “Ya Rab” diye başlayan Arapça bir münacaat…

Her biri sazında büyük bir usta olan sanatkârların eşlik ettiği Eda Karaytuğ, dinleyeni kalbinden yakalayan buğulu sesi, tavrı ve kusursuz icrasıyla ismini musiki tarihimize yazdırmaya aday bir icracı…

Sazıyla Karaytuğ’a eşlik ettiği gibi, albümün yönetmenliğini ve aranjörlüğünü de üstlenen Göksel Baktagir’i ayrıca tebrik ediyorum.

Albümden iki örnek parça:

Cahildim dünyanın rengine kaldım:

 

Dilrüba:

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz