Meral Akşener kadınların da sesi olabilecek mi?

0
Latest posts by Aysun Saygı Köknar (see all)

Türkiye’de kurucusu ilk kez bir kadın olan siyasi parti Meral AKŞENER’in önderliğinde hayata geçti.

İyi Parti.

Böylece sırf kadın olduğu için bile üzerine büyük sorumluluk yüklendi Meral Hanım’ın. Umarım kadınların haklarına meslektaşlarından daha fazla ilgiyle yaklaşır.

Kadınların ezildiği, hırpalandığı tüm konulara bir bir çözüm üretir. Ülkemizde tacize uğrayan, dövülen, öldürülen, okutulmayan, erken yaşta evliliğe zorlanan, cinsiyetçiliğe uğrayan, sadece kadın olduğu için bile az maaş alan, sömürülen, acı çeken, ağıt yakan tüm kadınların sesi olur.

Siyasete yeni bir nefes getireceği umulan partisinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

***

Petshopların kaldırılmasına ilişkin bir yasa çıkmamış mıydı?

Birçok AVM’nin alt katında hâlâ gözüme çarpıyor bu dükkânlar. Varlıklarını sürdürüyorlar. Ayrıca dün de İFM de başlayan Evcil Hayvan Fuarı Hayvanlarla Dayanışma İnisiyatifi tarafından protesto edilmiş. ‘Özgürlük alınıp, satılamaz’ onları tüm kalbimle destekliyorum. Hayvanları bir mal gibi gören kapitalist sisteme de yazıklar olsun diyorum.

İkinci olarak sokakta yaşayan hayvanları çalışanlarına ilkel bir biçimde toplatan Eyüp Belediyesini de esefle kınıyorum. Nerenizi dürtüp, nerenize çomak sokuyor bu hayvanlar sizin? Hem yazık, hem de büyük günahtır.

***

İstanbul’da her gün evden hemşire kıyafetiyle çıkan S.C. Bağcılar Devlet Hastanesinde gözaltına alınmış. Sahte hemşire ‘Çocukluk hayalimdi, kocam bile hemşire olduğumu sanıyordu’ demiş. İnsan bir şeye bu kadar tutkuyla bağlıysa keşke okuyup gerçekten hemşire olsaydı demekten kendini alamıyor. Neyse ki bir ay boyunca takıldığı hastanede kimseye müdahale etmemiş. Ya etseydi.

Allah’ım sen akıl fikir ver hepimize. Sahiden başka bir ülkede yaşayamam.

***

Hükumet 2015 genel seçimlerinde verdiği kadro sözünden vazgeçince taşeron işçileri harekete geçmiş. Ankara’da 23 Ekim Pazartesi günü bir araya gelen taşeron işçileri hükumetin bu kararını protesto etmiş. Umarım hükumet verdiği sözü tutar ve taşeron işçileri kadrosuna alır. Yoksa oy toplamak için mi bu tür vaatler veriliyor diye bir soru akıllara takılır. Nıç nıç nıç çok ayıp. Hiç öyle şey olur mu.

***

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde aşırı yağmur nedeniyle dün mahsur kalanları kurtarmaya giden asker ve polisleri taşıyan askeri personel taşıyıcı aracının Galata Köprüsü’nde sel sularına kapılmasıyla kaybolan er Sefa Tarhan’ın şehit olduğu belirlenmiş. Yüzme bilmeyen bir asker hangi akıl ve mantıkla kurtarma çalışmasına katılır inanın aklım sırrım almadı, çok üzüldüm. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar dilerim.

***

Bu ülkede güzel şeyler de oluyor dedirten, yüzümüzü ağartıp, gönlümüzü gönendiren Hakkari Yüksekova Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri ve kıymetli müzik öğretmenleri Sema Çelik’i tüm kalbimle kutluyorum. İyi ki varlar. Sizleri Mavi Hayaller Çocuk Korosuyla baş başa bırakıyorum. Huzurlarınızda! Nazım Oratoryosu ‘Kız Çocuğu’ bölümü. Alkışlarımla…

Kız Çocuğu – Mavi Hayaller Çocuk Korosu

Mavi Hayaller Çocuk KorosuBakın ne güzel…Yüksekova (Hakkari) Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerinden oluşuyor. Müzik öğretmenleri Sema Çelik ile harikalar yaratıyor.Nâzım Oratoryosu "Kız Çocuğu" Bölümü.İçtenlikle….#fazılsay #mavihayallerçocukkorosu #nâzımoratoryosu

Posted by Fazıl Say on Thursday, October 26, 2017

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz