Hoş geldin 2018

0
Latest posts by Aysun Saygı Köknar (see all)

Acısıyla tatlısıyla upuzun bir yılı daha geride bıraktık. Takvimden yapraklar bir bir düşerken hepimiz yeni yaşlarımızı aldık. Kazana kaybede koskoca bir yılı daha devirdik.
Öncelikle kendimi affediyorum.
Yapamadığım şeyler için üzülmemeyi seçiyorum.
Yaşamımda tutamadığım kişileri büyük bir gönül rahatlığıyla yeni gelenlere yer açtıkları için teşekkürler ederek yollarına uğurluyorum.
Okuyamadığım tüm kitaplar, izleyemediğim oyunlar, filmler ve dinleyemediğim tüm melodiler için artık hayıflanmayı keseceğim. Demek ki zamanı değildi ve gelip beni bulmadılar hâlâ.
Kararlıyım ama bundan sonra vaktimi daha iyi değerlendireceğim. En büyük amacım iyi bir okur-yazar-izler olmak. İnsan bi’ işin ucundan tuttu mu sağlam tutmalı.
Vallahi eskisi gibi küsmeyeceğim sevgilime bana azıcık surat astı diye, ben gidip gıgısına ballı bir öpücük kondururum geçer gider.
Öğlene kadar yatakta kalmak istediyse canım yorganı kafama kadar çekeceğim, işler beni bekliyor diye içim içimi yemeyecek. Şöyle kedi gibi uzun uzun gerinip yan gelip yatacağım kime ne.
Kafayı ütülemeyeceğim acaba o haberi mi kaçırdım, bunu mu atladım gene diye. Söz sana, daha fazla yazacağım öyle kendi kendimi sansürlemeden aşktan meşkten de söz etmeyi es geçmeden.
Bu yaşa kadar haddinden fazla ağladık be karma, daha fazla kahkaha bekliyorum artık senden. O ne der, bu ne der demeden ağız dolusu gülmek bizim de hakkımız dimi ama.
Kızımı daha fazla kucaklayıp, öpeceğim. Ergenusluklarına daha az alınacağım dersem de inanma. Şunun şurasında yirmiye beş yıl daha var sık dişini Aysun yapma ama!
Gözümü açar açmaz sağlıklı olduğum için daha fazla şükredeceğim. Dualarla zırhımı kuşanacağım gene.
Hani eve girerken kedi gibi miyavlarım ya ben, karar verdim artık kuşlara da dikkat kesileceğim. Onların üstündeki renklere, gagalarının usta elinden çıkmış o muhteşem kıvrılışına zoom yapacağım, eşi benzeri olmayan birbirinden farklı armonide seslerine kulak kabartacağım. Gökyüzüne bakmak hep iyi gelmiştir bana.
Su içmeyi önemserim ya hani, yeni yılda liste başı olacak bu benim için. Dünyanın en mühim işini yapar gibi yudumlayacağım bir bardak suyu. Lıkır lıkır hadi dünyanın şerefine.
Karbonhidratlardan fellik fellik yeşile kaçacağım. Proteini arttıracağım. Fazla kilolarımdan kurtulmak için her pazartesi yeni bir rejime başlasam da aynaya bakınca hep seveceğim bedenimi. Yerçekimine karşı duramıyor mu olsun. O kadar kusur kadı kızında da olur diyeceğim.
Bağıra bağıra şarkılar söyleyip bol bol dans edeceğim yeni yılda. Aynada kendime göz kırpıp, öpücük atacağım.
Daha fazla karşı çıkacağım savaşa, hamasete, yalana, dolana. Sesimi daha gür çıkaracağım protestolarda.
Korkmayacağım karanlığın büyüklüğünden, her yeni güne yeni bir umutla yepyeni bir mumu yine ben yakacağım. Yıldıramaz beni dünyanın tüm zalimlikleri eşim, dostum, kızım varsa yanımda. Şu kalleş düzene en büyük çomağı candaşlarımla ben sokacağım.
Nefesim yettiği sürece cumhuriyet, laik, demokrasi diye haykırıp; özgürlük, adalet, hak, hukuk diye bas bas bağıracağım. Yeter ulan diyeceğim teröre, hırsıza, uğursuza, darbeci haine. Ölmedik daha diye diklenip, kafa tutacağım vicdansıza ve zalime.
Hoş geldin 2018 hoş geldin.
Yeni yıl hepimize gani gani sağlık, bolca sıhhat, kocaman başarılar getirsin. Aşkla yaşayacağımız huzurlu, mutlu, şans, afiyet ve esenlik dolu bir yıl olsun inşallah. Hepinize en derin sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum sevgili dostlarım. Her şey gönlünüzce olsun.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz