Haftasonu OCAKBAŞI: (23 – 30 Eylül 2018) Hazırlayan ve Sunan: Veysi Dündar…

0

Bundan sonra her pazar sizlere son haftadan akıldan kalan olayları, kişileri, iyi ve kötüsüyle Ocağa kattığına göre paylaşmaya çalışacağız. Ocak belki de Türkçenin en zengin sözcüğü. Ocakla ilgili deyimin, sözün, ifadenin münbitliği beni heyecanlandırdı. Fehmi Koru sağolsun gerçekten en doğru adı koymuş sitemize.
Ocağın esinlediklerini bu ülkenin bitmez tükenmez gündemi ile sizinle paylaşacağım umarım pazar gününüze bir renk katar bu çabam.

OCAĞI KURUTAN

Haftanın Ocak Kurutanı Dalaman’dan. Bisikletli bir kişiyi (aynı zamanda şehit babası )  darb eden asan Şimşek bu haftanın ocak kurutanı. Şehit babası olmasaydı da bizim için Bahri Atakul’un darpı haberdi. Türk basını için öyle olmasa da bize göre bisiklet sürücüsüne şiddeti reva gören bu şahsın MHP’den ihraç edilmesi ise haber değeri taşımayan bir popülizm sadece. MHP gerçekten bu konuda duyarlı ise önce şehirlere bisiklet kullanımını teşvik edici politikaları öne çıkarmalı.

OCAĞA DÜŞEN

Bu haftanın ocağına düştüm diyeni tabii ki Ahmet Hakan. Can Dündar’a yiğitlik salvosu yapan Ahmet Hakan, Can’dan gelen “yiğitsen” atağına karşı anında geri vitese attı ve “yiğitlik kim biz kim?” dedi. Kendisine ocağa düşen olarak selam yolluyoruz.

OCAĞI ŞENLENDİREN

Bu hafta ocağı şenlendiren cesaretli haberi ile her ne kadar ifadesi alınsa da Rizeli yerel gazeteci Deniz Varlı kuşkusuz. Önemli bir AVM’nin önündeki 300 yaşında önemsiz ! bir Çınar ağacının hızarlara kurban edilmesini kaleme aldı. Ocağımızı şenlendirdi. Elleri dert görmesin.

OCAĞA İNCİR DİKEN

Kastamonu’da araba ile ezdikleri ayıya tekme atan kadın kuşkusuz bu kategoride tek kalır. Yoldan geçmeye çalışan garip bir hayvanı ezip öldürdükten sonra (ki hayvan velev ki yaralansa mutlaka en ufak bir tedavi çabası göstermeyeceği kesindir) bir de tekme ile hayvanın aslında ölmediğini canlı olduğunu göstermiştir.

OCAĞI SÖNENLER

Bu hafta ocağı sönenlerde bir sinema emekçisi Yakup Yavru var. Kendisini rahmetle yadediyoruz.

OCAK’TA HAFTANIN FİLM ÖNERİSİ :

I, TONYA (Ben Tonya)

Hayata dair müthiş bir hikaye. İnsanın iniş ve çıkışını anlatan sıradanlığa ve yeteneğe övgü. Bir zamanlar bu ülkeyi de heyecanlandıran, spor ve estetiğin bileşimi. Buz Patenine güzelleme. Şiddetle tavsiye ediyoruz.

OCAK’TA HAFTANIN İSTANBUL KÖŞESİ ÖNERİSİ

Kendinize vakit ayırın ve Chora yapın, Biz ona Kariye diyoruz. Bu aralar tadilatta da olsa kış kasveti çökmeden sonbahar ışıkları ile İstanbul’un bir zamanlar sonu olan semtin bize bıraktığı anı yapıyı ziyaret edin.

OCAK’TA HAFTANIN BEYOĞLU MEKANI ÖNERİSİ

Tarihi Suriye pasajı girişinde Parole Cafe. Ben de Arap kökenliyim ama yine de İstiklal’de her şey de Araplar için olmamalı. Parole Cafe hem Dünya Mutfağına selam çakan yemekleri hem de daimi resim sergisine ev sahipliği yapan estetik mekanı ile çok da kesenizi sarsmadan sizi ağırlayacaktır.

OCAK’TA HAFTANIN KİTAP ÖNERİSİ

Yemek için mi yaşayalım yaşamak için mi yiyelim? Ya da her ikisi mi? Belki de hiçbiri ! Zihinaçıcı bir kitap.

 

 

 

 

 

OCAK’TA HAFTANIN MÜZİK ÖNERİSİ

Bu hafta Ermenistan gündemde idi. Önerimiz bu vesile ile İzmir’li bir Ermeni besteci üzerine. Hayatını merak eden Google’a müracaat etsin.

Bir de yakın dostum “dudukçu” Suren Asaduryan’ın müthiş performanları izlenebilir.   ,

      Linkleri

İlham bizden.
Hepinize, hepimize iyi bir hafta olması dileğiyle.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz