Pervin Buldan: HDP olmazsa mitinglerde konuşacak bir şey bulamazlar

1

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Silopi’deki halk buluşmasına katıldı. “Bütün yolsuzlukları, hırsızlıkları Sayıştay raporlarıyla da belgelenmiş durumda.” diyen Buldan, şunları söyledi:

“Şırnak Belediyesi’ne kayyım atanmadan önce 8 trilyon para olmasına rağmen, bugün Recep Tayyip Erdoğan ‘O paraları Kandil’e gönderdiler’ diyor. Oysa Sayıştay raporlarına baksın, belediyelerimizde trilyonların kasada olduğunu görecek. Ancak bugün ayakta durmak için, kendi iktidarlarını sağlama almak için bu yalanlara ve iftiralara sarılıyorlar. Bizler biliyoruz ki bugün HDP olmazsa Recep Tayyip Erdoğan da, AKP de, onların belediye başkan adayları da mitinglerde konuşacak bir şey bulamazlar.

Bugün ağızlarını açtıkları her yerde HDP’ye hakaret edip, HDP’ye iftira atıp kendi iktidarlarını ayakta tutmaya çalışıyorlar. HDP olmazsa söyleyecek sözleri kalmayacak. Ama bugün ağızlarına doladıkları o yalanları, o iftiraları 31 Mart tarihinde seçim sandıklarında onların yüzüne çarpacağız.

Seçim meydanlarında HDP’yi karalamaktan, HDP’ye iftira atmaktan başka şey bulamadıkları için Türkiye’nin geleceğine dair hiçbir söz kuramıyorlar. Bugün ekonominin dibe vurduğu bir dönemde, insanların açlıktan, yoksulluktan, sefaletten bıktığı bir dönemde, ‘ekmek istiyoruz, aş istiyoruz, iş istiyoruz’ dediği bir dönemde ellerine mikrofonu alıp ekmekle bombanın merminin kıyaslamasını yapıyorlar. Oysa Türkler de Kürtler de bu ülkede yaşayan herkes, tüm Türkiye toplumu refah içinde bir ülke istiyor, huzur içinde yaşamak istiyor. Canlarını kaybetmek istemiyor, dükkanını kapatmak istemiyor, cebine para girsin istiyor, evine ekmek götürmek istiyor. Ama onların derdi halk değil, onların derdi kendi koltukları, kendi iktidarları, kendi yandaşları.

Bütün belediyelerimizin arsalarını parsel parsel kendi müteahhitlerine, kendi yandaşlarına sattılar. Şırnak buna bir örnektir. Şırnak Belediyesi Kayyımı belediyeye ait bütün arsaları kendi yandaşlarına parsel parsel sattı. Bütün bunları bu bir aylık süreç içinde 31 Mart’a kadar, belediye eşbaşkan adaylarımız her ortamda, her zeminde onların yüzüne vuracak ve sizlere anlatacaklar. İşte bu yüzden, gelip sizlerden oy istemeye yüzleri yok, oy isteme hakları yok. Ve gelenlere, HDP dışında sizden oy isteyenlere bütün bunları anlatın, söyleyin, belediyelerde kayyımların yaptıklarını onların yüzüne vurun.”

1 Yorum

  1. Tabiki meydanlarda hdp yi konuşacak. Çünkü ülkenin bundan daha büyük bir terörist belası yok. Siz belediyenin kasadaki paralarını yiyene kadar, varsın belediye zarar etsin. (zakkum yiyesiceler) Başkanımız bi daha kayyım atar, siz avucunuzu yalarsınız.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz