İYİ Parti Kongresi ve Partiyi Bekleyen Handikap

0

“Sosyal medya büyük nimet” demişti söyleşimizde sevgili Sedef Kabaş. Haklılığı gün gibi aşikar. Dün oy bandı yüzde 15-20 aralığında olan siyasi partinin 1. Olağan Kongresi yapılıyor. Ve yayınlanacak kanal bulunmuyor. İşin acınası hali bunca yandaş medya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etrafını sarıp sarmalamış. Halkın sesini duymasına engel oluyor. Salonun içi kadar dışı da bir o kadar kalabalık Ankara’da. Ama canlı yayınlayan hiç bir kanal görmedim ben.

Neredeyse iktidarın her kurdela kesişini Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakan düzeyinde hep canlı yayınlayan TRT ve diğer yandaş kanalların hepsi, kongreyi görmezden geldi.

Burada gücü hali vakti yerinde olan partilere acizane tavsiyem; televizyon kurmalarıdır, kanalı olanların kanal sayılarını artırmalarıdır. Tv kurma işini de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı gazeteci abimiz İlnur Çevik’e yaptırmalarıdır. Zira Kuzey Irak’ta tv kurmuşluğu da vardır.

Gelin görün ki; medya namına artık OcakMedya ve benzeri haber sitelerinde yer bulmak mümkün olacak. Dolayısıyla sorumluluğumuz daha da artmış vaziyette.

Biz internet habercileri her an herkese ulaşabilecek yakınlıktayız. Tek bir tuş mesafedeyiz. İnternet haberciliğinin başına herhangi bir şey gelmezse, ya da yasaklanmaz ise…

Temel Karamollaoğlu’nun deyimi ile; “Medya padişahınsa, sosyal medya bizimdir! Hakikat, baskı ve ambargo ile gizlenemez.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuflajı giyip sınıra gitmesi kadar haber değeri taşımamış olması sizi yanıltmasın. Muhalefetin oy oranı yükselen iki partisi var. İYİ Parti ve SAADET Partisi…

İYİ Parti’yi bekleyen çok önemli bir handikap var. O da şudur: Seçime girecek olan parti, kongresini seçim tarihinden 6 ay önce tamamlamış olmalıdır. Yani; dün gerçekleşen İYİ Parti kongresi tarih olarak baz alındığında; 3 ay ya da 5 ay sonrası için erken seçim kararı alınırsa, seçime giremeyecektir. Meral Akşener’in; “Sıkıysa seçime alma da görelim!” feveranı haklı bir itirazdır. Oy oranı yüzde 20 civarındaki bir partinin seçime gi-re-me-me-si büyük bir siyasi ayıp olur.

Gelelim kongreye. Her şey beklendiği şekliyle gerçekleşti. Sürpriz yok. Tek liste ile gidilen 80 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) ve 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri de programa nizama uygun şekilde seçildi. 1112 delegeden 1061’i oy kullandı. 1 oy geçersiz sayıldı.

Her kongrede geçersiz sayılan reyler çıkması beni hep şaşırtmıştır. Oy bile! kullanamayan birini nasıl delege seçerler aklım almıyor. Bu arada MDK seçiminde 14 geçersiz oy! çıktı. Onu da eklemiş bulunayım. 1060 oy ile Meral Akşener yeniden genel başkan seçildi.

Hava soğuk değil ama biz neden üşüyoruz?

Memleketimize bahar gelsin artık… Bu ülkede iyileri ve iyilikleri konuşmamızın zamanı gelmiştir.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz