Ekrem İmamoğlu’na Karşı Çare Acun da Olabilir

0

Ekrem İmamoğlu isminin İstanbul Belediyesinin CHP adayı olarak öne çıktığını aylar önce yazmıştım. Onun için kullandığım tanım ise “çalışkan” idi.

“CHP’nin adayı, Beylikdüzü’nün çalışkan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olacak. Edindiğim izlenim ve duyumlar bu minvalde. İmamoğlu, klasik CHPli değil. Halkta teveccühü var. Muhafazakarların da desteğini alabilecek bir isim.”

Çalışkan Sosyal Demokratlar listesinin tepesine adını yazdıran, buna rağmen ilk defa adı geçtiğinde balıklama atlamayacak kadar da hesap kitap ehli bir siyasetçi.

Dünyadaki örneklerine bakarsan yaşlı Türkiye için ise neredeyse çiçeği burnunda.

İstanbul’u artık kimin almaması gerektiği konusunda hemfikir olanların sırf mehter marşına olan meraklarını da giderecek donanımda.

Rizeli müteahhitlerin pabucunu dama atan Oflu Vakfıkebirli ve de Trabzonlu yeni dönem inşaat ekolünun temsilcisi.

“Aslan Sosyal Demokratlar” Tayyip Erdoğan’ın onlardan çaldığı rolle sahneden çekilmişti. Şimdi Tayyip Erdoğan’ın çalışkan imgesini devralan bir ekolden söz etme zamanı.

Rakiplerini konuşmayacağını daha maç başlamadan deklare edip oyunu ve “sahayı ben seçerim” diyen bir taktisyen en azından tarzı ile dikkati hak eder.

Havuz medyasının doğrudan hedefe koyması aslında onun için de bir şans oldu. Havuzun onun için söyledikleri aslında azami ve doğal sınırları olacak.

Varoufakis olmadığına şüphe yok. Ama Tsipras gibi olmasına da engel yok. Kıbrıs’ta barışı temsil eden bir tabloyu heykele tahvil etmesi aslında arada bir noktada olduğuna delalet.

Hasan Karakaya’ya rahmet dileyecek kadar “ölünün ardından kötü konuşma” düsturunu algılamış bir ehli din.

AKP ve MHP trolleri Amerikan icadı twitterda yerli milli atışlarla hasar vermeye çalışmakta.

Sağcılığı piyasayı dümdüz ederek yürüten adeta en koyu devletçi partiyi bile kapitalizm hayranı yapan AKP style yeni nesil sağcılığa yetecek kadar solcu.

AKP’nin denize çıkamayan karasal siyasetini çözebilecek mi bilinmez? Pastanın kaymağını yemeyen ama yine de AKP’ye oy vermeyen Avcılar-Büyük Çekmece hattının tam ortasını AKP’den-CHP’ye taşımak da kolay değildi zaten.

Kılıçdaroğlu onca aday arasında İmamoğlu’nu seçerek aslında İstanbul’a şu mesajı verdi. “Ben aradan çekiliyorum. Size kendini anlatmaya kifayeti ve enerjisi olan bir aday veriyorum.”

CHP aslında kendine ihtiyacı en az olan yani zaten CHP’ye oy vermek için kendilerine bir şey söylemesine ihtiyaç duymayan seçmenine en uzak adayı secti.

CHP’ye CHP propagandası yapacak bir adaydansa CHP’li olmayana derdini anlatacak aday çok daha mantıklı idi. AKP hep 50 liralık benzinle seçim kazanmaya alışkın da olsa, bu defa depoyu daha fazla doldurmak zorunda.

İmamoğlu tam da şu satırlarda yer alan tanıma uygun bir aday.

“Önemli olan bu potansiyeli kuvveden fiile dönüştürecek akla ulaşmak. İstanbul’da AK Partiyi yenebileceğine inanmayan kimsenin aday olmaması gerekiyor. Bu inancın karşılığını almanın yolu ise teknik ve sistematik bir çalışma… 5 milyon kişiyi Maltepe’de değil, Bağcılar’da, Sultanbeyli’de, GOP’da, Sancaktepe’de toplayıp toparlamanın bilimsel çerçevesini çizmeyi başarabilmektir mesele.”

İBB merkezi Saraçhane’de. Saraçhane’ye neredeyse en uzak noktada her gün şehri aşacak. Esenler, Bağcılar, Güngören, GOP vb. CHP’nin oya ihtiyaç duyduğu asıl yerler tam da bu hattın üzerinde.

Tayyip Erdoğan oy alamadığı yerleri kötülerken pastanın kaymağını yemekle suçluyordu. Binali Bey bunca adı geçtiği halde hala açıklanmadı. Muhtemel ki aday olacak. KHK ile belediye başkanı ataması ise henüz başlamadı.

İmamoğlu pasta yemekle itham edilen yerlerle vakit kaybetmeyecek kadar zeki biri. Hal böyle olunca buralar AKP’ye kalacak. Ama Binali Bey iyi pasta yapamaz. Ona bir de yardımcı gerek. Benim tavsiyem AKP CHP’nin bu çevre adayına karşı Binali Bey’i değil pastadan iyi anlayan bir adayı getirsin.

Fantastik bulanlar olacaktır ama AKP bu seçimde Acun’a teklif götürse şaşırmam.

İmamoğlu ezberi bozdu bile.

Yazarın sosyal medya hesapları:

https://www.facebook.com/veysi.dundar.3344
https://twitter.com/VEYSDNDAR1

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz