Evinizde ya da ofisinizde huzur verecek 10 çiçek!

0
Rabia Güner

Çiçeğin var olup da güzel durmadığı ortam yok denecek kadar azdır. Çiçekler, insanlarda güzel hisler uyandırıyor. Özellikle aralarında bazıları var ki hem görünüşleri hem de kokularıyla sizi adeta büyülüyor… Biz de sizler için evinizi ya da ofisinizi daha hoş yapacak çiçekleri derledik!

Yasemin

Yasemin çiçeği, saflığın ve masumiyetin sembolü olarak biliniyor. Kendisine has zengin kokusuyla adeta büyülüyor. Yasemin, bol suyu ve güneşi seven bir çiçek olarak, serin yerlerde tutulması tavsiye ediliyor.

Lavanta

Lavanta çiçeği, sakinleştirici etkisi olan bir çiçektir. Sadece toprağı kuruduğunda sulanması öneriliyor. Yine de büyüme evresinde düzenli su vermeniz iyi olacaktır.

Nane

Nane ferahlatıcı kokusuyla biliniyor. Hızlı büyüyor ve çok fazla bakım gerektirmiyor. Nanenin toprağının hiçbir zaman kurumaması tavsiye ediliyor. Aynı zamanda bildiğimiz gibi, yaprakları kurutulup yemeklerin içinde de kullanılıyor.

Nergis

Vanilyalı kokusu ile adeta içimizi ferahlatır. Evde de oldukça kolay yetiştiriliyor. Nergisin çok fazla türü vardır. Toprağının aşırı sulanmaması tavsiye ediliyor ve genelde nemli tutulmasının iyi olacağı vurgulanıyor.

Orkide

Dayanıklı yapısı ve hoş görüntüsü ile çok tercih ediliyor. Kolay yetiştirilen ve romantik bir anlam ifade eden orkide, nemli ve sıcak ortamları seviyor. Estetik görüntüsü ile ortamı güzelleştiren çiçeklerden biri olarak öne çıkıyor.

Sümbül

Oldukça yoğun ve hoş bir kokuya sahip olan sümbül, özenli bir bakım gerektiriyor. Yine de bakımına zor diyemeyiz. Sadece toprağın nemli tutulduğundan emin olmak faydalı görülüyor.

Gardenya

Zayıf ve hoş görüntüsü ile bulunduğu ortamı süsleyen gardenyanın kolay bir bakımı vardır. Sabah güneş ışığını çok sevdiği biliniyor. Kontrollü bir sulama gerektiriyor.

Begonya

Şık görüntüsü sayesinde oldukça talep edilen çiçekler arasında yer alıyor. Bakımı kolay ve zahmetsiz olan begonya, ılıman ortamları seviyor. Yüzlerce türü bulunuyor ve doğrudan güneş ışığını sevmiyor.

Limon Balsamı

Parlak yaprakları ve temiz kokusuyla bildiğimiz limon balsamı, böcek kovucu bir bitki olarak öne çıkıyor. Yaprakları çorbalara ya da salatalara atılabiliyor. Hafif limon kokusu ile popüler olması onu tercih edilen bitkiler arasına sokuyor.

Hoya

Hoyayı mum çiçeği olarak da biliyoruz. Tropik bir tür ve kolay yetiştiriliyor. Nefis bir kokusu ve güzel bir görünüşü olması itibariyle de sıklıkla tercih ediliyor.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz