Her girişimcinin dikkat etmesi gereken kurallar!

0
Rabia Güner

Günümüzde girişimcilik önemli adımlardan biridir. Fakat her girişimcinin dikkat etmesi gereken bazı kurallar vardır. Biz de bu noktadan yola çıktık. Sizler için bu kurallardan bazılarını derledik. Gelin, yakından göz atalım!

Girişimcilerin hedeflerine doğru hareket ederken risk almaları gerekir. Peki, bu riskli yolda hangi kurallara dikkat etmeleri lazım? İşte en önemli 3 tanesi…

Kararlı olmak

Kararlılık, Hayallerin Gıdasıdır - Aklınızı Keşfedin

Girişimciliğin en büyük kurallarından biri kararlı olmaktır. Çünkü kararsızlık adeta bir okyanusun dibinde kaybolmak gibidir. Kararlı olup belirlediğiniz hedefe doğru yönelmelisiniz.

Aksi takdirde yolunuzu şaşırabilir ya da yoldan sapabilirsiniz. Ayrıca kararlı olup hedefe yönelmediğiniz zaman kendinizi gösterme ihtimaliniz de oldukça düşüktür diyebiliriz. Girişimci adaylarına duyurulur!

Ekip olmak

Liderlik ve ekip yönetimi

Girişimcilikte en önemli noktalardan biri de ekip arkadaşlarıdır. Çünkü onlar sizi rezil de edebilir, vezir de! Bu yüzden iyi bir ekip kurmak son derece önemlidir. Ekip kurma aşamasında adeta ince eleyip sık dokusanız yeridir.

Fakat iş sadece iyi bir ekip kurmakla da bitmez. Bu ekip arasında iletişimi iyi yürütmek de en az ekip kurmak kadar önemli bir konudur. Sonrasında ise ekipteki her insana aidiyeti hissettirmek gerekir.

Problemi iyi tanımlamak

Psikon Kurumsal Psikoterapi Psikolojik Destek ve Terapi Merkezi |  Çalışanlarınızı Daha İyi Tanımak İçin 25 Soru

Girişimcilik hassas bir konudur. Örneğin girişimcilikte problemi iyi tanımlamak gerekir. Çünkü size göre problem olan herkes için problem olmayabilir. O yüzden kendinize ilk önce şunu sorun: Bu gerçekten bir problem mi yoksa sadece benim için mi öyle?

Bu soruyu iyice düşündükten sonra cevabınız evet ise artık problemi tanımlama aşamasına geçebilirsiniz. Bu aşamada en kritik aşamalardan biridir. Eğer tez üretemiyorsanız hiçbir antitez geçerli değildir.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz