Veysi Dündar’dan Haftasonu Ocakbaşı (4-10 Şubat 2019)

0

HAFTANIN BÜYÜK BİRLİK OCAĞI :

Belli ki birileri ihtiyaç fazlası olmuş. Ama yine de göle gagası ile giren ördeğe hiç ihtiyaç yoktu zaten.

HAFTANIN ZEYBEK OCAĞI :

5 güne 5 ocak. Sakin ol Şampiyon. İlle de seksist olacak. Ben Ferhat Şirin metaforunu tek geçiyorum. Plasede alkol güzellemesi var. Yersen yada içersen

HAFTANIN PAS GEÇİLEN OCAĞI :

Biri rahip mi dedi. Kim dedi? Trump mı dedi? Ne zaman dedi. Vallaha duymadık.

HAFTANIN KAFİYE OCAĞI :

Milliyetçi Kafiye Partisi tarih yazıyor. Tarasconlu Tartarin nereden geldi aklınıza?

HAFTANIN CHP’YE ÜZÜLME OCAĞI :

Ahmet Hakan ve Abdülkadir Selvi’ye özenen Mahmut Övür’den CHP kaygılı bir yazı. Oku oku minder yap.

HAFTANIN HEP BİZ HAKLIYIZ OCAĞI :

Her zaman kasanın haklı olduğu gibi AKP yanlış da yapsa doğru da yapsa hep haklı. Kendi kendine muhalefet eden matruşka parti.

HAFTANIN MÜNASEBET OCAĞI :

Birileri stadyumda ayin yapıyor, birileri ülke kaynaklarını tüketiyor. Peki ama sana ne oluyor demezler mi?

HAFTANIN İMAR İSKAN OCAĞI :

Ormanın içine bina yap barış çubuğu iç senin olsun. Yapmazsan.

HAFTANIN GÜLÜNÇ OCAĞI :

İlber Hoca’ya malzeme olmak mı iyi, Katar’lılara satılan silah fabrikasını savunmak mı? Tarih tekerrürden ibarettir ve mutlaka fars olarak tekerrür eder.

HAFTANIN TOPEKMEK OCAĞI :

Ekmekten topçu çıkıyor. Organik değil organize atak ekmeği. Halk yani Cumhur Ekmek. Yersen !

HAFTANIN OCAĞI SÖNENİ :

Eski Türkiye’nin sıradan insanların zor ünlü olduğu zamanından kalan bir başarı hikayesi idi Yalçın Menteş. Naif günlerin kolay gülünen karakteri idi. Ufak ufak ayrıldı bu dünyadan. Güldürdükleri için ona minnettarız.

OCAKTA HAFTANIN SÖZÜ : Biz Yaparız.

Ne demişti Ankara Valisi Tandoğan. Memlekete komünizm mi lazım biz getiririz. Size ne oluyor? Ahmet İsvan projesi Sosyal Demokrat işi tanzim satış serbest rekabet piyasasının ruhuna uysa da uymasa da AKP için kolayca tatbik edilen bir uygulama oluverdi. Herşeyi biz yaparız diyen zihniyet döndü dolaştı kapitalizmi ağlatan ne varsa biz yaparız dedi.

Yazı şu paragrafla bitiyor :
“AKP’nin “Biz yaparız”ı, politik grafik sanatçısı Jürgen Holtfreter’in 1975’te ürettiği bir posteri hatırlattı bana. Başbakan ve İşverenler Sendikası Başkanı, şu sloganın fonunda gururla dikiliyorlardı: “Herkes enflasyondan söz eder – biz yaparız”.

OCAKTA HAFTANIN FİLMİ :

Bu hafta yine bir soğuk savaş esintili filmi önereceğim.
Türkiye’nin en ağır mağlubu olduğu ve hala yüzleşmediği soğuk savaşı Avrupa fazlasıyla tartışıyor. Biz belli ki halının altına attıklarımızla daha uzun süre yüzleşmek zorundayız. Yazıya da konu edeceğim filmi şiddetle öneriyorum

OCAKTA HAFTANIN KİTABI :

Tereddütsüz haftanın kitabı olmaya aday kitap Ozan Bingöl’den.
“Bir ülkeye gerçek demokrasi vatandaşların neye ne kadar vergi ödediğinin bilincinde olduğu ve bu vergilerin nereye harcandığını sorguladığı zaman gelecektir.”
Herkesin vergi ödeyecek bir işe sahip olduğu bir ülke hayali ile…

OCAKTA HAFTANIN BEYOĞLU MEKANI:

Beyoğlu’nun şık mekanları da vardır. Sık olmasa da gitmekte fayda vardır.. Bunlardan biri veya birincisi de Lebideryadır. Çok uzun zamandır hem yerlilerin hem turistlerin favorisi olan mekan Kumbaracı Yokuşunda.

 

OCAKTA HAFTANIN İSTANBUL KÖŞESİ :

Ahmet Hakan sanki İmamoğlu’nun kazanmasını çok ister gibi akıl veriyor. Aman çarşı Pazar gezme. Medyatik kampanya yap. Kadıköy’e Beşiktaş’a gel. İmamoğlu bu gaza gelmez. Yine de biz kendisine İstanbul’un AKP’nin at oynattığı semtlerden güzel mekanlar önerelim de ne olur ne olmaz. Önereceğim yer Ümraniye Çırçır Ormanı. Trabzonluların mekan tuttuğu bu tepede güzel bir kahvaltı veya öğle yemeği mümkün. Ümraniyenin çılgın beton denizinden az da olsa kafanızı kaldıracağınız bir kurtuluş için.

OCAKTA HAFTANIN MÜZİĞİ:

Şubat’ın ilk haftası hem Barış Manço’nun hem Cem Karaca’nın hem Müzeyyen Senar’ın anılma vesilesi idi. Üçünü de muhteşem düetlerle analım…

 

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz