Veysi Dündar’dan Haftasonu Ocakbaşı (4 – 10 Mart 2019)

0

DİPLOMASİ OCAĞI :

Çavuşoğlu ne bakanıydı bilen var mı? 1 değil, 2 değil, hatta 3 de değil, tam 4 linke basarak soruya cevap arayın.

İKTİSAT OCAĞI :

Meclis bayağı irtifa kaybetti ama bu kadarını biz de beklemiyorduk.

DİN OCAĞI :

Demek ki dini siyasete alet eden partiye Akparti deniyormuş. Vallahi ben demedim.

ÜLKÜ OCAĞI :

MHP seçime girmediği İzmir’e yeniden doğuş vaat ediyor.

İNCE OCAK :

Şu ve şu linklerdeki haberleri okuyup da “Türkiye’de serbest piyasa var” diyen olursa ağzına odunla vuralım.

HARUN OCAĞI :

Biri Karun pardon Numan beye seçimlerin niye yapıldığını anlatabilir mi?

DİRİLİŞ OCAĞI :

Senaryodaki tarih hatalarını acaba sunduğu yarışmada soru olarak soracak mı? Kayınvalidesine de sorabilir konuyu, malum kendileri danışman olur.

ZİHNİ ZEYBEKÇİ OCAĞI :

Çare bulunmuş: yeni bir İzmir kur, orayı kazan, 1 de yetmez 3 tane. Zeybekçi stil proceler tam gaz.

ENTELEKTÜEL OCAK :

8 Mart için söylediklerini acaba bu söyledikleri unutulsun diye mi söyledi.

FAİR PLAY OCAK :

Neydi meşhur söz. “Oyları kimin verdiği değil, kimin saydığı önemlidir.”

ŞAKA OCAĞI :

Türkiye hukuk alanında gerçekten ileri tek sorun, diğerlerinin tur bindirmiş olması.İnanmayan şu ve şu linklerdeki haberleri okusun.

EMSAL OCAĞI :

Binali bey emsal konusunda uyarıda bulunmuş ama geçmiş İstanbul Belediyeleri alınmasın. 12 milyon m2 emsal kaçağını 71 projede yaptıktan sonra neyin sınırlaması Binali bey.

HAFTANIN OCAĞI SÖNENİ :

Aslında uzun süredir hayattan çekilmiş görevini devretmişti. Genç yaşta yakalandığı hastalık onu önce kenara çekti, sonra fiziken kopardı. Mesrop Mutafyan Türkiye Ermenilerinin temsilcisi olarak bu kadim halkı tam 21 yıldır dinen idare etti. Bu ülkenin en ağır kaybı Ermenisiz kalmasıdır. Balyan Usta olmasa idi biz İstanbul’u çok daha renksiz bulacaktık. Allah rahmetini eksik etmesin.

OCAKTA HAFTANIN SÖZÜ : DURMAK YOK

AKP’nin seçime dair “bizden başkası bu ülkeyi yönetemez” diskuru ister istemez “Durmak Yok” repliğini andırıyor. “Durmak Yok” bir taraftan duramayız manasına da geliyor. Hız kesmemek, ivmeyi kaybetmemek. AKP “durmak yok” diyerek aslında kimseyi yürütmeyeceğini de ifade ediyor. Zamanın kelimesi olarak tam da yerine oturuyor.

OCAKTA HAFTANIN FİLMİ :

Geçtiğimiz haftayı yolda geçirdim. Mardin merkezinde geçen günler vesilesiyle Züğürt Ağa’yı tekrar hatırladım. Ülkenin siyaset sahnesinde olan bitenle tevafuku bol film için zaten herkes söyleyeceğini söyledi bolca. Yine de bu kült filmi hiçbir vakit unutmamak lazım.

OCAKTA HAFTANIN KİTABI :

AKP nasıl bu kadar şedit bir dille seçimde karşısında rakip görmek istemiyor. Sözleşmeden düzenden yoksun bir toplumda mutlak güç mutlak zehirler. Edebiyat bunu tarihe çokça not etmiştir. Çocukların arasında dahi iktidarın mücadelesinin ne tür kavgalara yol açacağının delaletini okumak için size bir kitap.

OCAKTA HAFTANIN BEYOĞLU MEKANI :

Sevgili Alper Taş haftayı biteviye Kasımpaşa’da geçirdi. O zaman Pazar sabahı erkenden Kasımpaşa pazarına gitmek gerek. Kastamonu’nun ürünlerini bulacağınız pazarı fazla gecikmeden ziyaret etmenizi öneririm. Kastamonu’dan otobüslere atlayıp gelen üreticiler mevsimine göre her çeşit ürünü size sunuyorlar.

OCAKTA HAFTANIN İSTANBUL KÖŞESİ :

Langa/Kumkapı İstanbul’un en eski semti ve bu hafta ölen Patrik Mutafyan’ın görevli olduğu Patrikhane’nin de bulunduğu semt. Şimdilerde Birleşmiş Milletler şubesi gibi. Yıpranmış ve yılların yorgunluğu için de. Yine de Bezciyan Okulu ve 1890 Oteline ev sahipliği yapan binanın muhteşemliği ile Ermeni halkının bu ülkedeki en kalıcı izleri burada. Kasımpaşa’da alışverişten sonra uğrayabilirsiniz. İstanbul’un bu kadar göçmene ev sahibi olduğuna şaşırma garantisi ile…

OCAKTA HAFTANIN MÜZİĞİ :

Patrik’in vefatından müsemma Ermenistan’ın en sevilen operasının en güzel bölümü ile kapatalım.

 

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz